Welke halterschijven moet je kopen?

Dit zijn de halterschijven die je moet hebben!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Welke halterschijven moet je kopen? Halterschijven zijn heel essentieel voor gewichtheffen en andere sporten waar je gewichten nodig hebt. Halterschijven zijn namelijk de gewichten die je aan de halterstang doet.

Maar welke halterschijven zijn nou goed en welke moet je hebben? In dit artikel bespreek ik de verschillende halterschijven die je nodig hebt voor verschillende trainingen. Dit geld dan voor 30 mm en 50 mm.

Nu je weet wat we in dit artikel gaan doen, laten we dan maar beginnen!

Halterschijven 30 mm

Eerst wil ik de beste halterschijven voor 30 mm bespreken, dus het eerste deel van dit artikel gaat over 30 mm. Als naar 50 mm wilt, kun je door scrollen of op de inhoudsopgave hierboven klikken op 50 mm. Met dat uit de weg, laten we beginnen!

Focus Fitness Hamerton – Gietijzer

De eerste halterschijven die ik ga bespreken, zijn de focus fitness hamerton halterschijven van betersport. Ze hebben een zilveren kleur en zijn gemaakt van gietijzer en staal. Je kunt ze kopen van 2,5 tot en met 25 kilo bij betersport. Dus als je ze allemaal in keer koopt heb ook nog eens een set.

Ook is een voordeel dat het handvaten heeft. Als je nog nooit eerder halterschijven heb gehad, snap je misschien niet waarom dit een voordeel is en laat me dat even uitleggen: Als je halterschijven oppakt en ze zijn wat zwaarder zijn, wil je natuurlijk dat het makkelijker is om op te pakken.

Hebben je halterschijven nou geen handvat en is die halterschijf nou 20 of zelfs 25 kilo? Dan is dit heel vervelend en moeilijker om op te pakken. Hebben je halterschijven handvatten? Dan is het veel makkelijker om je halterschijven op te pakken.

Welke halterschijven moet je kopen? Afbeelding 1

Naast deze dingen hebben de halterschijven ook een speciale coating of deklaag waardoor deze halterschijven goed tegen slijting en ruiger gebruik kunnen. Ik zou natuurlijk niet aanraden om ze van hoog te laten vallen, want hier zijn bumpers voor.

Maar deze halterschijven hebben een best wel goede kwaliteit en gaan waarschijnlijk heel lang mee, waardoor dit een goede investering in jezelf, je gezondheid en/of je home gym kan zijn:

Kunststof halterschijven van gorilla sports

De volgende halterschijven die ook goed zijn, zijn de kunststof halterschijven van gorilla sports (waar ik zelf ook een paar van heb). Ze hebben geen handvat, maar ze voelen niet hard of pijnlijk aan. Dat klinkt misschien raar, maar soms voelen halterschijven heel ruig en pijnlijk aan, dat heb ik dus niet bij deze.

Ze zijn zwart van kleur en zijn zoals eerder al aangegeven gemaakt van kunststof. Puur omdat dit kunststof is, hoeft niet te betekenen dat het gelijk slechte kwaliteit moet zijn, want deze halterschijven zijn juist het tegenovergestelde.

Welke halterschijven moet je kopen? Afbeelding 2

De meeste halterschijven zijn gemaakt van staal en/of gietijzer en daarom is dit anders, maar de kwaliteit is zoals ik net al zei niet slechter. Zelf vind ik ze dus best fijn en dat zijn ze ook. Ze hebben alleen geen handvaten en ze zijn gemaakt van kunstof.

Ook is een voordeel dat ze betaalbaar zijn. Hieronder kun je naar gorilla sports en als je dan op halterschijven en dan naar kunststof gaat kun je deze halterschijven vinden.

Ook kun je deze kunststof schijven vinden op betersport.nl

Gorilla sports

Betersport

Halterschijven 50 mm

In dit deel van het artikel gaan we de 50 mm halterschijven bespreken, dus laten we dan nu maar beginnen met 50 mm!

Focus Fitness Hamerton – Gietijzer

De eerste 50 mm halterschijven die er zijn, zijn eigenlijk dezelfde die ik eerder al had besproken met een zilveren kleur en van focus fitness. Het enige verschil tussen deze en de eerste die ik had besproken, is dat deze voor 50 mm zijn en de eerste die ik had besproken voor 30 mm.

Ik ga er daarom niet veel meer over uitleggen, en daarom kun je ze hieronder vinden.

 • Gratis verzending vanaf € 40,-

 • Achteraf betalen mogelijk

 • 30 dagen bedenktijd

 • Gratis retourneren

Alle halterschijven van betersport

Rubberen olympische halterschijven

De volgende halterschijven voor 50 mm die ook heel handig zijn, zijn rubberen halterschijven. Er is nog wel een verschil tussen rubberen halterschijven en bumperplates. Een van de verschillen is dat bumperplates gemaakt zijn om te laten vallen en daar bestendig voor zijn.

Dit wil niet zeggen dat rubberen halterschijven dit niet zijn, maar ze zijn er niet voor gemaakt. Rubberen halterschijven zijn verder wel hele goede halterschijven die lang meegaan, van goede kwaliteit zijn er in mijn mening goed uitzien.

Welke halterschijven moet je kopen? Afbeelding 3

Ze hebben ook handvaten wat ervoor zorgt dat je het gewicht makkelijk kan oppakken en op de halterstang kan doen. Als je nog goede halterschijven zoekt voor 50 mm, zou ik je aanraden om deze te nemen (als je iets met rubber wilt). Ze zijn namelijk niet zo duur als bumperplates, maar ze zijn nog wel hele goede kwaliteit.

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Fitwinkel.nl

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Fitwinkel.nl

Als je dingen doet als olympisch gewichtheffen of een andere sport met gewichten waar je het gewicht vaak laat vallen (en dit hoeft niet te zijn omdat je soms je deadlift laat vallen). Dan zou ik je aanraden om de volgende optie te nemen.

Bumperplates

We zijn aangekomen bij bumperplates. Dit zijn net zo als de vorige ook van rubber, maar zijn gemaakt om veel gevallen te laten worden. Hier is ook de naam voor ”bumper” voor. Van tegen iets of iemand aan botsen.

Als je bijvoorbeeld je halterstang met halterschijven vanaf je boven je hoofd helemaal op de grond laten vallen. Dan kun je daarmee je halterschijven heel erg mee beschadigen. Behalve bumperplates, want deze zijn hiervoor gemaakt.

Bumperplates hebben ook allemaal dezelfde breedte en lengte. Het enige verschil dat je hebt in bumperplates voor gewicht, is de dikte en als je bumperplates koopt met kleur ook de kleur.

Welke halterschijven moet je kopen? Afbeelding 4

Lichtere bumperplates zijn altijd dunner en zwaardere bumperplates zijn altijd dikker. Je hebt ook nog bumperplates sets met allemaal kleuren en zwart. De zwarte hebben dus alleen maar dikte als verschil en gekleurde ook de kleur.

Het enige probleem met bumperplates is dat ze wat duurder zijn (dit kan soms zelfs een stuk duurder zijn). Maar als je nou wel het gewicht heel hard, vaak en van hoog laat vallen zou ik bumperplates aanraden.

Ik weet dat het klinkt alsof ik je iets wil aansmeren, maar als je dit soort dingen doet, heb je liever dat je halterschijven hebt die dit aan kunnen.

Zometeen heb je namelijk de verkeerde halterschijven hiervoor gekocht en moet je deze halterschijven alsnog kopen. Bespaar jezelf die moeite en geld als je dit soort dingen en trainingen doet.

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Perfect Parts

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Perfect Parts

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft al ruim vier jaar ervaring met het bouwen van home gyms, een passie die ontstond in 2020 toen alle sportscholen wegens omstandigheden gesloten waren. Op deze website deelt hij zijn uitgebreide kennis, ervaringen, fouten en meer. Zijn artikelen bieden waardevolle tips en inspiratie voor iedereen die het beste uit hun home gym wil halen.

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *