De beste halterstangen voor 30 mm!

Dit zijn de beste halterstangen voor 30 mm!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

De beste halterstangen voor 30 mm! Er zijn veel mensen die weer aan hun home gym beginnen en hier heb je natuurlijk ook een halterstang voor nodig. Als je dan voor 30 mm halterschijven kiest, heb je ook een 30 mm halterstang nodig.

Vaak alleen, zijn deze 30 mm halterstangen van slechte kwaliteit. En dan heb ik het over dat ze nog geen eens 150 kilo aankunnen. Dit soort stangen wil je vermijden, en daarom heb ik dit artikel, de beste halterstangen voor 30 mm! (Ik zeg er ook bij waarom ze goed zijn).

Maar goed, laten we nu dan maar beginnen!

Waar moet je op letten bij een halterstang?

Het eerste waar je op moet letten om een goede halterstang te vinden is prijs. Heel vaak zijn goedkopere 30 mm halterstangen namelijk ook gelijk slechtere kwaliteit. Ik zeg heel vaak want er zijn ook uitzonderingen (kom ik later in het artikel op).

Ook moet je naast prijs letten op kwaliteit, en als de kwaliteit goed is, waarom zou je dan niet wat geld ervoor neerleggen. Als ik trouwens praat over kwaliteit praat ik over een paar dingen:

 • Genoeg maximale belastbaarheid (tussen de 200 tot 250 kilo is heel goed voor 30 mm).
 • Lengte (220 cm is dezelfde lengte als meeste olympische halterstangen en 200 cm is ook nog oké). Het kan ook korter maar vaak wordt het dan moeilijk om een goed powerrack of half rack te vinden.
 • Materiaal (Het maakt niet echt uit wat voor metaal het is, maar zorg er wel voor dat die niet zomaar gaat buigen bij een beetje gewicht).

Nu we een beetje beetje weten waar je op moet letten bij een halterstang van 30 mm, laten we dan nu maar naar de aanbevolen producten gaan (veel hiervan heb ik zelf ook of wou ik in ieder geval).

Halterstang Focus Fitness 220 cm (van betersport.nl)

We beginnen dit artikel met een halterstang die ik zelf ook heb en werkelijk geweldig is. Ik weet dat je nu waarschijnlijk denkt: ”Lekker cliché”. Maar laat me je uitleggen waarom ik dit zeg.

Ten eerste train ik er nu al best lang mee en heb ik nog geen slecht ervaring er mee gehad. Ten tweede kan die tot 250 kilo belasten en ik heb daar nog niks van gemerkt (in de zin dat die gaat buigen of zoiets). Ook is het zo dat het een super fijne en mooie stang is (in mijn mening) en de stang is 220 cm.

Waarom dit goed is? Nou veel 30 mm halterstangen zijn 180 cm of 200 cm of nog korter. En hier moet je dan rekening mee houden als je een powerrack of half rack gaat kopen.

De beste halterstangen voor 30 mm! Afbeelding 1

Maar bij deze stang hoeft dat dus niet, omdat je dezelfde lengte hebt als een olympische halterstang (deze zijn namelijk ook 220 cm).

Vind je het allemaal goed klinken voor kwaliteit? Dan wil ik je vertellen dat deze stang ook een hele goede prijs heeft. Alleen is het ding dat deze stang steeds duurder wordt. Ik kocht de stang zelf namelijk voor 59 euro, maar nu is het weer anders

En ik denk zelf dat dit zo door gaat, omdat die steeds uitverkocht is en het zo’n goed product is. Dus eigenlijk: Hoe langer je wacht, hoe duurder die wordt.

En als je stang wel koopt heb je (in mijn mening en een paar andere mensen die ik ken, en door het feit dat die steeds uitverkocht is) een hele goede 30 mm halterstang die belastbaar is tot 250 kilo en net zo lang is als een olympische halterstang.

 • Gratis verzending vanaf € 40,-

 • Achteraf betalen mogelijk

 • 30 dagen bedenktijd

 • Gratis retourneren

(Gorilla sports) 200 cm halterstang

De volgende halterstang die we gaan bespreken is ook een goede halterstang. Deze halterstang wou ik zelf eerst kopen voordat ik de halterstang die we eerder hadden besproken tegenkwam.

De stang heeft is natuurlijk 30 mm en heeft een lengte van 200 cm. Dit is dus ietsjes korter dan de vorige en ook meeste olympische halterstangen. Dit zorgt er wel voor dat je moet kijken of je een goed powerrack kan vinden om voor deze halterstang.

Verder is deze stang maximaal belastbaar tot 200 kilo. Dit is voor veel mensen te weinig, maar als je niet al te veel met zwaardere gewichten gaat trainen kan dit ook nog goed zijn.

De beste halterstangen voor 30 mm! Gif

Het is een goede kwaliteit stang en je kunt hem zeker goed gebruiken in je training. Wel is de stang met een schroefsluiting. Dit betekent dat je afsluitingen erbij krijgt (dit krijg je bij elke goede halterstang) die je eraan moet schroeven als je niet wilt dat het gewicht eraf valt.

Bij de eerste halterstang heb je ook van deze afsluitingen, maar dan hoef je ze er alleen maar op de doen en vast te zetten, maar bij deze moet je de afsluitingen dus vastschroeven.

Dit probleem oplossen

Dit probleem kan trouwens ook weer opgelost worden, want ik heb gezien dat je de soort afsluitingen van de vorige halterstang (dit zijn een soort klipjes) ook op dit soort schroefsluiting halterstangen kan doen.

Deze sluitingen kan je erbij kopen om onnodige tijd te verspillen aan vast en los schroeven.

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Happy Nutrition

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Happy Nutrition

BodyTrading STEZCB120 EZ Curlstang – 120 cm

Nu we de halterstangen hebben gehad, wil ik ook nog even kijken naar een curlstang. Maar als eerst: Waarom is een curl stang gebogen? Je hebt misschien wel eens een stang gezien die gebogen of meer gekronkeld is.

Dit is zo, zodat je je tijdens bicep curls en andere oefeningen je polsen en ook elle bogen in een comfortabele positie houd om blessures te voorkomen, maar nog meer voorkomend: Om te trainen met een pols of elle boog blessure.

Nou is het wel bewezen dat bicep curls wel beter zijn met een rechte halterstang, maar als je een blessure aan je pols of elle boog hebt, of als het gewoon meer dan pijn doet, kun je altijd een curl stang erbij pakken.

De beste halterstangen voor 30 mm! Afbeelding 2

Op betersport hebben ze een goede curl stang die je als extra halterstang erbij kan kopen. De stang is 120 cm en is goed voor 30 mm halterschijven (dit is logisch want het artikel gaat over halterstangen voor 30 mm).

Wil je nou een curl stang erbij, dan is het altijd een goede investering. Wat ik wel wil zeggen is dat als je geen blessures en problemen hebt met bicep curls of andere oefeningen met een normale halterstang of dumbells, zou ik je aanraden, om er nog even over na te denken voordat je een curl stang koopt.

Het kan dan namelijk best zo zijn dat je een curl stang helemaal niet nodig hebt. Wil je nou wel een goede curl stang voor je home gym? Kijk dan hieronder:

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft in de corona periode toen alle sportscholen gesloten waren een hele mooie home gym opgebouwd en deelt al zijn home gym ervaring, kennis, fouten en meer met je in artikelen!

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *