4 Tips om een home gym op budget te bouwen!

Bespaar geld met deze 4 tips!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Wil je geld besparen met je home gym? Dan ben je op de goede plaats, want in dit artikel ontvang je 4 tips om een home gym op budget te bouwen en hiermee geld besparen. Laten we gelijk beginnen!

Eerst een artikel lezen over spullen waar je je geld beter niet aan kan besteden voor je home gym? Klik hier.

4 Tips om een home gym op budget te bouwen! Afbeelding 1

Tip 1: Plan voordat je gaat kopen!

Je begint met het plannen. Je moet altijd plannen. Nee serieus, dit is heel belangrijk. Ik heb dit artikel van tevoren ook gepland. Ik heb bijvoorbeeld al uitgekozen wat het onderwerp wordt en wat de tips zijn van dit artikel.

Plannen is heel erg belangrijk. Begrijp me niet verkeerd, dit betekent niet dat je je precies hoeft te houden aan je planning, maar ga wel dat je al een goede basis lijn hebt.

Wat ik wil dat je doet (ik wil dat je dit letterlijk nu gaat doen). Is simpel: Pak een papiertje (of iets waar je op kan schrijven). Pak ook een pen of potlood. Heb je dit? Ok, nu wil ik dat je een kamer gaat pakken uit je huis waar je je home gym in wilt bouwen (en waar het ook mag van je huisgenoten).

4 Tips om een home gym op budget te bouwen! Afbeelding 2

Deze plek kan letterlijk overal: In je kelder, schuur, zolderkamer, je eigen kamer of gewoon een plek in je huis waar niks staat. Heb je dit? Oké, wat ik nu wil dat je doet is het volgende: Schets die kamer op je papiertje. Ga precies af wat je nodig hebt om goed te trainen.

Bedenk een paar spullen die je nodig hebt om goed te trainen. Zet deze vervolgens in die kamer neer met je schets. Ik zou als eerst aanraden om het potlood te doen zodat je dan nog kan uitgummen als je iets toch anders wilt.

Je hebt misschien gemerkt dat ik zei: Bedenk een paar spullen die je nodig hebt om goed te trainen. In plaats van: Bedenk een paar spullen die je wilt hebben om goed te trainen.

Dit is omdat je alleen de spullen moet kopen die echt nodig hebt voor je home gym als je geld wilt besparen. Als je iets wilt kopen en denk bij jezelf: Is handig voor een extraatje! Dan moet je waarschijnlijk niet doen.

Je bent waarschijnlijk op dit artikel terecht gekomen om ervoor te zorgen dat je geld bespaart. Dus daarom zeg ik: Als je geld wilt besparen, koop dan echt de dingen die je echt nodig hebt!

Tip 2: Kijk of je het echt nodig hebt voor jou doelen!

De volgende tip die ik voor je hebt is kijken of je het echt nodig voor jou doelen! Ik had het net al een beetje besproken dat je alleen de spullen moet kopen die je echt nodig hebt. Maar laat me dat nog wat beter en meer getailleerd uitleggen.

Je moet bij je planning ook gelijk jezelf afvragen wat voor training je doet. Dit is eigenlijk nog veel belangrijk dan de spullen bekijken die je nodig hebt voor je training. Als je je training niet weet, kun je ook niet echt goed je spullen bij elkaar kopen.

Vraag jezelf daarom: ”Wat voor training doe ik?” Doe ik aan gewichten, lichaamsgewicht, doe ik meer cardio, doe ik powerlifting, doe ik aan bodybuilden? Kom erachter wat je doet als training.

En misschien weet je dit al goed en zeg je: Ja maar ik wil deze trainingsstijl ook heel graag doen in mijn home gym! Dan kan dat! Dat moet je zeker doen. Maar het is wel belangrijk dat je weet wat je trainingstijl(en) zijn, voordat je begint met dingen kopen voor je home gym!

4 Tips om een home gym op budget te bouwen! Gif

Weet je nou nog niet wat je trainingsstijl is, dan kun je dit beschrijven. Wat voor training doe je normaal gesproken? Lichaamsgewicht? Gewichten? Cardio? Als je dit een beetje weet, kun je er best wel snel achter komen!

Als laatste wil ik nog even zeggen: Als je trainingsstijl hebt gevonden, ga dan niet dingen kopen die daar niet bij passen. Tuurlijk, je kunt altijd nieuwe trainingsstijlen uit proberen, maar ga dan eerst goed kijken of je dit product nou echt nodig hebt.

Je kunt altijd nog dingen erbij kopen, maar eerst is het belangrijk dat je de belangrijkste spullen hebt voor jou trainingsstijl. Dit is voor iedereen verschillend. Niet iedereen heeft een powerrack en bench nodig.

Laten we naar de volgende tip gaan.

Tip 3: Gebruik wat je al hebt!

De volgende tip die ik je ga geven is heel simpel: Gebruik wat je al hebt! Heel veel mensen hebben altijd wel al iets gekocht om te trainen. Dit kwam waarschijnlijk door de quarantaine. Veel mensen hebben toen spullen gekocht zodat ze niet hoefde te wachten om weer te trainen.

Je kan me bijna niet vertellen dat je nog niks in je huis hebt wat je helpt met je training. Je hebt zoiets wel iets in je huis. Pak die spullen bij elkaar en schets ze in de tekening erbij. Hoeveel heb je al van wat je wou.

Misschien al wat, misschien heel veel en heb je nog maar een paar dingen nodig. Of misschien heb je zelfs helemaal niks, naast een matje. Al heb je maar één ding. Dit is een goed begin.

Als je al iets hebt heb je nu al geld bespaart. Omdat je al iets hebt. Als het nou hele slechte kwaliteit is, kun je er natuurlijk voor kiezen om iets nieuws te kopen. Maar als je al heel wat hebt hoef je alleen nog een paar dingen bij te kopen.

Hier heb ik wat dingen die je erbij kunt kopen:

Deze pull up en dip machine (hier kun je pull ups en dips opdoen en nog veel meer!):

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door zoluko.nl

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via zoluko.nl

Of ringen die heel goed zijn (Hier kun je eigenlijk bijna alles op doen):

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Matchu Sports B.V.

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Matchu Sports B.V.

En deze kun je gebruiken om je ringen te bevestigen: Ring bevestiging

Tip 4: Koop sommige spullen tweedehands!

De laatste tip ik je wil geven is een hele goede die ik je zeker aanraad voor sommige producten. En dit is dingen tweedehands kopen. Bij sommige dingen hoeft dit niet maar bij een paar wel.

Ik noem even een paar spullen op die het best tweedehands kan kopen als je geld wilt besparen:

 • Halterschijven (Gewichtsplaten).

Halterschijven zijn kwa prijs heel erg veel duurder geworden toen de quarantaine begon. Sommige webshops vragen soms wel het dubellen dat ze eerst vroegen voor hetzelfde product!

4 Tips om een home gym op budget te bouwen! Afbeelding 3

Dit is natuurlijk niet bij iedereen zo, maar ik kan je verzekeren: De meeste winkels en online winkels hebben de prijs wel een stuk omhoog gehaald. Wat je dus wilt is tweedehands halterschijven die niet de prijs zo omhoog hebben gegooid.

Je kunt bijvoorbeeld op marktplaats of andere tweedehands handel plaatsen zoeken naar halterschijven.

 • Halterstang

Hetzelfde verhaal als bij de halterschijven. Kijk wel altijd naar de kwaliteit en de prijs die je betaalt. Met halterstangen hoeft goedkoper niet altijd beter te zijn!

 • Dumbells

Deze zijn ook heel erg in prijs verhoogd, en kun je dus beter vinden op tweede hands handel plekken.

Verder zeg ik: Probeer als altijd voor duurdere producten op tweede hands handel plaatsen te kijken. Het kan je veel geld besparen en soms zijn de producten niet eens gebruikt!

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft al ruim vier jaar ervaring met het bouwen van home gyms, een passie die ontstond in 2020 toen alle sportscholen wegens omstandigheden gesloten waren. Op deze website deelt hij zijn uitgebreide kennis, ervaringen, fouten en meer. Zijn artikelen bieden waardevolle tips en inspiratie voor iedereen die het beste uit hun home gym wil halen.

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *