Hoe maak je thuis sporten leuk?

Doe deze dingen en het wordt leuker!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Thuis sporten. Volgens veel mensen heel fijn als je de juiste uitrusting hebt. Maar volgens sommige mensen ook een hel. Ik hoorde soms wel eens mensen die zeiden: ”De sportscholen gaan weer dicht, dan moet ik weer thuis gaan trainen”.

Waarschijnlijk ben jij ook één van deze personen die thuis sporten niet leuk vind, maar wil je er wel verandering in brengen. Laten we dan maar gelijk beginnen!

Waarom het belangrijk is om goed thuis te sporten

Allereerst wil ik even bespreken waarom het belangrijk is om goed thuis te sporten. Het maakt niet uit wat de reden is dat je thuis aan het sporten bent, maar als je serieus bent met jezelf en met je doelen, is het belangrijk dat je wat van de trainingen maakt.

Ik ga je tips geven om het leuker te maken, maar je moet jezelf soms ook pushen om te gaan trainen. Wat je training ook is, of eigenlijk wat je ook doet in het leven. Er gaan momenten zijn waar jezelf moet pushen om het te doen.

Hoe maak je thuis sporten leuk? Afbeelding 1

Of je nou voetbalt thuis, of aan fitness doet of wat dan ook. Het is belangrijk om bezig te blijven. En dan praten we nog niet eens over de verveling of het schuld gevoel als je het niet doet. Laten we beginnen met de tips!

Tips om het leuker te maken:

Nu volgen wat tips om het leuker te maken!

Tip 1: Zorg voor een fijne plek om te trainen

Als je geen plek hebt waar je naartoe wilt of een plek waarvan je niet gemotiveerd raakt, of wat dan ook. Moet je een andere plek zoeken of deze plek veranderen zodat je er wel naartoe wilt.

Hoe zorg je ervoor dat je deze plek verandert zodat je er wel naartoe wilt? Nou simpel, je zet er leuke motiverende dingen neer, mooie lichten, als het maar helpt! Ik heb hier een artikel over geschreven die je vast kan helpen. Hier vind je het artikel.

Dit kan trouwens een grote oorzaak zijn dat je het niet leuk vind om thuis te trainen. Je hebt namelijk gewoon geen goede plek ervoor. Dit is nou allemaal nog redelijk simpel te veranderen, maar zorg er dus wel echt voor dat je dit doet.

Als je er namelijk wilt zijn omdat het een fijne plek is, wordt het ook waarschijnlijk dat je er gaat trainen en wordt het uiteindelijk dus ook leuker om er te trainen!

Tip 2: Zorg dat je al je materiaal die jij nodig hebt hebt

Je moet er natuurlijk ook voor zorgen dat je genoeg en voldoende materiaal hebt dat jou training mogelijk maakt. Stel je wilt gewichtheffen maar je hebt nog niet alles, hoe moet je dit dan gaan doen?

Zelfs al kan je het nu doen, het is een stuk minder leuk. Koop geen troep of dingen die je eigenlijk niet nodig hebt, maar wees ook niet goedkoop op jezelf en koop wel de dingen die je nodig hebt.

Hoe maak je thuis sporten leuk? Afbeelding 2

Als je maar een paar saaie dingen in een saaie ruimte hebt gegooid, hoe ga je dan verwachten dat je het leuk gaat vinden om daar te sporten? Koop het materiaal dat jij nodig hebt en maak je training door effectiever en ook gelijk leuker mee.

Geen idee wat je moet kopen en wil je echt een eigen sportschool bouwen (natuurlijk niet zo groot) in je eigen huis of garage? Dan heb ik hier een artikel voor je!

Tip 3: Maak het een plaats waar je wilt zijn

Deze lijkt misschien op de eerste tip, maar is toch net een beetje anders. Wat je namelijk wilt met je home gym (of hoe je het ook noemt) is dat je er naartoe gaat zonder dat je hoeft te sporten.

Dit laat namelijk zien dat het een plek is waar je naast om te trainen, ook een leuke plek vind om te zijn. Je wilt niet dat deze plek een plek wordt waar je nooit naartoe gaat en ook niet naartoe wilt gaan als je moet trainen.

Dit is niet wat je wilt. Maak het plek waar je sowieso naartoe wilt ook al hoef je niet te trainen. Hoe doe je dit? Los bijvoorbeeld de problemen op die het geen fijne plek maken (misschien is het koud, donker, heb je nog niet alles) wat de reden ook is, zorg dat je dit oplost.

Als het een plek is waar je wilt zijn ga je veel vaker trainen en vind je het waarschijnlijk veel fijner om hier te zijn.

Tip 4: Luister je favoriete muziek

Je kunt heel veel dingen doen aan het materiaal dat je hebt, het interieur, of er wel of niet licht is en of het koud of warm is. Maar ook al doe je al deze dingen, gaat het alsnog soms zijn waar je gewoon geen zin hebt in trainen.

Hoe maak je thuis sporten leuk? Gif

Dit heeft iedereen soms en is heel normaal. Maar omdat het normaal is, is niet een reden om niet te trainen. Daarom kun je je favoriete muziek opzetten en luisteren om het leuker te maken.

Ik heb zelf eigenlijk geen training waar ik dat niet doe, maar misschien deed je het nog niet. En dit kan dan erg helpen, met je training. Het wordt leuker, minder saai en het is in sommige studies zelf bewezen dat je beter presteert.

Waarschijnlijk deed je het al, maar als je dit nog niet deed, kun je het altijd gebruiken om je training beter, leuker en minder moeilijk te maken!

Tip 5: Vertel een vriend/ga met een vriend trainen

Als deze dingen allemaal werken, maar je af en toe alsnog geen zin hebt en bang bent om te stoppen met trainen, kan ik je natuurlijk vertellen: ‘Heb genoeg discipline en doe het gewoon’. En tuurlijk is dat de realiteit ook. Maar als je van jezelf weet dat je dat niet kan volhouden, heb ik nog een tip.

Wat je gaat doen is met een vriend trainen. Dit is leuker, gezelliger en je gaat het waarschijnlijk eerder doen. Nou snap ik dat dat niet altijd mogelijk is of dat je daar geen zin in hebt.

Hoe maak je thuis sporten leuk? Afbeelding 3

Er zijn heel veel redenen waarom dit niet echt kan. Maar daarvoor heb ik nog een tip: Vertel het een vriend.

Ga naar een vriend die je vertrouwd en app diegene dat je (op jouw tijd dat je normaal traint) gaat trainen. Het enige wat je diegene moet vragen is om jouw ‘accountable’ te houden.

Als jij zegt dat je niet wilt gaan trainen en geen zin hebt, moet de ander je vertellen dat je dit wel gaat doen en gewoon moet beginnen. Je moet nu wel gaan trainen want je heb het iemand belooft en je kunt diegene niet teleurstellen.

Hoe bouw je een home gym?

Een home-gym bouwen in 7 stappen!

Haal nu jouw gratis exemplaar van Een home gym in 7 stappen! Bij homegymhub hebben we een exclusief e-book samengesteld om je te helpen bij het creëren van jouw home gym. 

Of je nou veel, weinig of helemaal geen kennis of ervaring hebt met home gyms, dit e-book biedt praktische tips voor het opzetten van jouw eigen home gym! 

Wat je krijgt: 

  • 16 bladzijden, waarvan 12 vol met waardevolle informatie over hoe jij een home gym bouwt!
  • De voordelen en nadelen van een home gym en commerciële gym naast elkaar
  • In 7 stappen uitgelegd hoe je een home gym bouwt vanuit niks
  • Een uitleg over de koop volgorde van home gym uitrusting
  • Een uitleg over hoeveel een home gym je ongeveer gaat kosten

Download jouw gratis exemplaar hieronder direct en start met je home gym bouwen!

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft in de corona periode toen alle sportscholen gesloten waren een hele mooie home gym opgebouwd en deelt al zijn home gym ervaring, kennis, fouten en meer met je in artikelen!

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *