Hoe richt je je home gym goed in?

Tips en tricks voor een mooie inrichting!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Hoe richt je je home gym goed in? Ik ga het weer makkelijk voor je maken en vertrouw me: Dit wordt een artikel die je niet wilt missen. Laten we eerst even een situatie schetsen:

Je hebt al allemaal onderzoek gedaan naar de beste powerracks en fitnessbanken en nog meer. Inmiddels heb je alles bij elkaar: Een powerrack, fitness bank, halterstang, halterschijven en alles dat je zelf nodig had voor je home gym.

Nu je alles hebt, en ook weet waar je je home gym gaat zitten, is nog de allergrootste vraag: Hoe moet je het neerzetten en hoe gaat het er nog een beetje beter uitzien?

Hoe richt je je home gym goed in? Afbeelding 1

Je wil waarschijnlijk niet dat je home gym er gewoon of saai uitziet. Anders las je dit artikel nu niet. Maar als je het nog niet doorhad: Dit is precies wat we gaan doen in dit artikel!

Ik ga je precies laten zien wat hoe je het beter inricht en het er mooier en gewoon beter uit gaat zien. Je denkt nu misschien nog: Maar wat maakt het uit dat mijn home gym er saai en gewoon uitziet? Nou dit is eerder in jou nadeel en hier is waarom:

Als je een goede inrichting hebt en ook nog een mooie home gym hebt met dingen die we zo gaan bespreken, dan is het veel motiverend als je in de home gym bent.

Als het heel saai is ingericht, waarom zou je er dan tijd in willen spenderen? En is dit iets om trots op te zijn? Waarschijnlijk niet. Met al dat gepraat, laten we snel beginnen!

Nummer 1: Spiegels

We beginnen met iets dat niet alleen voor het uiterlijk is, maar ook zeker voor functionaliteit, een spiegel! Je kan meerdere spiegels plaatsten. Ze zijn handig omdat je op deze manier kan posen, kijken hoe je de oefening doet en nog veel meer!

Verder naast deze functionaliteit is het ook een goede opvulling voor een lege muur. En het geeft je home gym gewoon een betere look. Als je een spiegel koopt zonder rand, zorgt dit ervoor dat het er niet raar uit ziet. En dat je het simpel kan ophangen met van die hele sterke plakkertjes.

Hoe richt je je home gym goed in? Gif

Ik zou aanraden om een spiegel op te hangen op een muur waar het leeg is of bij een plaats waar je wilt zien hoe je de oefening kan doen. Dit alleen al geeft je home gym een veel beter uiterlijk en is ook nog functioneel.

Daarom zou ik aanraden om spiegel te kopen voor je home gym en die op een lege, of andere goede plaats op te hangen tegen de muur. En misschien kun je er zelfs 2 kopen zodat je een lange rij met spiegels kan hebben, of juist dat je de 2 spiegels op verschillende plaatsen kan hebben.

Nummer 2: Vlaggen of posters

De volgende heeft wat minder functionaliteit maar kan je home gym er wel gewoon veel beter uit laten zien. Je kunt bijvoorbeeld een vlag van Nederland of Amerika op een lege muur doen of boven je powerrack (als je deze hebt).

Of je plakt een mooie bodybuilder poster op je lege muur voor meer detail in je home gym. Je kunt dit allemaal doen namelijk. Een vlag van Nederland ophangen is een grote aanrader.

Hoe richt je je home gym goed in? Afbeelding 2

Deze vlaggen en posters geven je home gym gewoon wat meer opvulling, anders is het zo leeg weet je wel? Daarom kun je met deze spullen een meer gepersonaliseerde home gym maken!

De beste tip die ik je kan geven is dat je poster zoekt voor iemand waar je tegen op kijkt omdat je dit extra motivatie kan geven. en voor de vlag, zou ik aanraden een land te nemen waar je het meest mee hebt, of je gewoon een mooie vlag vind. Het is eigenlijk helemaal aan jou!

Zoek gewoon op bol.com of waar dan ook maar op ”fitness poster” of ”bodybuilding poster”.

Nummer 3: Kerstlichtjes

Het laatste ding dat we gaan bekijken, is kerstlichtjes of gekleurde lichtjes. Heb je nog kerstlichtjes in huis? Pak ze dan nu erbij, je kunt er hier ook bij kopen (Deze heb ik trouwens ook).

Felle lichten in je home gym zijn niet heel gezellig en speciaal, net zo als normale lichten. Kerstlichtjes en gekleurde lichtjes zijn gewoon wat gezelliger en kunnen je ook weer motiveren om meer te trainen in je home gym.

Hoe richt je je home gym goed in? Afbeelding 3

Nu denk je misschien, verlicht het ook echt goed? En ja dit verlicht heel goed en ziet er ook heel goed uit. Wat je het beste kan doen is hier 2 van kopen en dan over de omtrek van het plafond doen.

Dit geeft al goede verlichting. En als je dan ook nog extra licht wilt, kun je ook nog je eigen licht van die kamer gebruiken en houden. Ik zou kerstverlichting of iets van gezellige lichten honderd procent aanraden voor je home gym!

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft al ruim vier jaar ervaring met het bouwen van home gyms, een passie die ontstond in 2020 toen alle sportscholen wegens omstandigheden gesloten waren. Op deze website deelt hij zijn uitgebreide kennis, ervaringen, fouten en meer. Zijn artikelen bieden waardevolle tips en inspiratie voor iedereen die het beste uit hun home gym wil halen.

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *