Weinig geld voor een home gym?

Dit zijn de spullen waar je in moet investeren!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Het kan ongelofelijk frustrerend zijn: Je ziet een halterstang met goed halterschijven maar je hebt het geld op het moment niet om de set te kopen. Eigenlijk is dit in het algemeen heel vervelend als we niet kunnen kopen wat we zien door een gebrek aan geld.

Maar voor dit artikel moeten we het even houden op home gyms. Iedereen die een home gym wil bouwen wil waarschijnlijk de duurste en beste uitrusting als ze genoeg geld hadden, maar dit kan meestal helaas niet. Ook omdat je de duurste en beste dingen niet per se nodig hebt.

Natuurlijk wil niet iedereen het duurste en beste voor hun home gym (niet onaardig bedoeld), ik vergeet namelijk ook nog de minimalisten. Ben je trouwens een minimalist en wil je naast dit artikel weten hoe je een goede minimalistische home gym bouwt? Klik hier.

Wat als je maar rond de 30 euro hebt voor je home gym? Afbeelding 1

Heel veel mensen als ze heel eerlijk met zichzelf zijn zouden het liefst willen dat ze super veel geld hebben en alles kunnen kopen wat ze maar willen. We dwalen nu weer af maar je snapt wat ik bedoel.

Als je nou superveel geld hebt en je naar een home gym opzoek bent, ga je natuurlijk de beste apparatuur kopen. Je moet ook nog kijken naar de ruimte die je beschikbaar hebt, maar dit is nu even niet belangrijk.

Conclusie: De meeste mensen die een home gym willen bouwen hebben het liefst veel geld om gelijk een hele home gym te bouwen. In dit artikel wil ik je een andere ”mindset” geven.

Ik wil dat je je iets heel nieuws voorstelt: Je hebt geen 2000 euro, 1000 euro, 500 euro, niet eens 100 euro. Maar rond de 30 euro! Stel je dat eens voor. In dit artikel bespreek wat je kan kopen voor rond de 30 euro!

Dus als je niet veel geld hebt op het moment maar toch wil beginnen met je home gym en nog bijna tot niks hebt. Nou goed, laten we snel beginnen!

Wat zijn je doelen en wat wil je er mee doen?

Eerst wil ik bespreken wat je doelen zijn en wat je met 30 euro wilt doen. Deze 30 euro is een goede prijs alleen, misschien heb je iets meer of iets minder. Het maakt eigenlijk niet heel veel uit, want het belangrijkste is dat je al aan je home gym kan beginnen voor een goede prijs.

Wat als je maar rond de 30 euro hebt voor je home gym? Gif

Je weet waarschijnlijk allang dat je moet weten wat je doelen zijn of wat je trainingsstijl is. Maar de vraag is: Wil je dit geld nu gelijk spenderen aan spullen zodat je wat beter kan trainen, of wil je dit geld liever sparen voor wat meer opties?

De keuze is eigenlijk geheel aan jou!

Ik snap eigenlijk allebei de opties. Als je het nu al gelijk wilt uitgeven zodat je al kan trainen snap ik heel goed. Maar je kunt ook denken: ”Ik koop nu niks, zodat ik later iets beters kan kopen”.

Maar goed, dit wil je waarschijnlijk allemaal niet horen, je wilt gewoon weten hoe je iets koopt rond de 30 euro. Laten we verder gaan!

Wat je kan doen met rond de 30 euro

Nu je een beetje beter weet of je het wil uitgeven of je het wil sparen voor betere uitrusting, kunnen we beginnen met de opties die je hebt voor uitgeven. Ik heb een aantal opties voor je om te kopen.

Wel even een leuk feit: Ik heb alle soorten producten zelf ook! Dus ik zeg niet zomaar iets.

En zonder al te veel hierover te praten, laten we beginnen met de opties die je hebt voor je home gym!

Optie 1: Springtouw en weerstandbanden

De eerste optie die je hebt om uitrusting te kopen voor je home gym is een springtouw en een weerstandbanden set. Waarom is dit goed vraag je? Nou met het springtouw kun je hele goede cardio doen.

En als je echt wilt kun je met je springtouw letterlijk je hele cardio routine doen. Naast dit kun je met je weerstandbanden heel veel verschillende oefeningen doen.

Wat als je maar rond de 30 euro hebt voor je home gym? Afbeelding 2

Als je een set hebt kun je namelijk naast heel veel sportschool oefeningen (en dit gaat natuurlijk wat minder soepel) ook je lichaamsgewicht oefeningen zoals pull ups en dips makkelijker maken.

Of je kan oefeningen zoals push ups en squats moeilijker maken. En omdat je verschillende banden hebt kun je dus het gewicht aanpassen.

Als je echt nog serieus bent over je home gym bouwen is het ook goed om nog een gewichtset te kopen (halterstang met halterschijven of dumbells). Maar geloof me: Weerstandbanden en meer specifiek een hele weerstandband set is heel handig om te hebben.

Dit is dus de eerste optie voor rond de 30 euro:

 • Bestellen en betalen via bol

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door AJ-Sports.nl

 • Ophalen bij een bol afhaalpunt mogelijk

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Doordeweeks ook ’s avonds in huis

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Nuvance

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Nuvance

Optie 2: Gymringen

We hebben nu de eerste optie gehad, maar we hebben er nog meer. Deze optie is heel handig voor als je iets wilt wat je handig mee kan nemen en zolang je een plek hebt waar je ze veilig en goed kan ophangen kun je letterlijk alle oefeningen doen die je maar wilt.

Ik heb het natuurlijk over gymringen! (Wat een verassing, staat ook echt niet in de kop tekst ofzo). Maar goed waarom zijn gymringen zo goed? Ze zijn ten eerste heel goed omdat ze totaal geen ruimte innemen, maar je er toch allerlei soorten lichaamsgewicht oefeningen op kan doen.

Wat als je maar rond de 30 euro hebt voor je home gym? Afbeelding 3

Je kunt bijvoorbeeld ring pull ups doen, of de hele moeilijke ring dips. Je kunt ze op hoogte verstellen, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Het is een handig stukje uitrusting. En als je meer aan Calisthenics doet en je nog geen uitrusting hebt, of je gewoon nog geen ringen hebt.

Dan is 30 euro niks voor zo’n goed product, maar luister niet naar mij als ik dit zeg, ik geef je de voordelen:

 1. Je kunt het overal gemakkelijk meenemen. (Als je wilt zelfs in je tas)
 2. Het is makkelijk te monteren.
 3. Je kunt er daadwerkelijk zowat alle lichaamsgewicht oefeningen op doen.
 4. Ze zijn in hoogte te verstellen.
 5. De oefeningen worden een stuk moeilijker doordat de ringen onstabiel zijn (dus je traint meerdere spieren en wordt sterker!).

Laat me nu een goede vraag stellen: Is dit alles geen 30 euro waard?

Natuurlijk moet je nog een ringbevestiging hebben als je je ze vrij wilt monteren (met vrij bedoel ik dat je geen muren dichtbij je hebt).

Dit is ook hele kwaliteit en ook nog eens een ontzettend goede prijs! Ringbevestiging

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Matchu Sports B.V.

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Matchu Sports B.V.

Dit waren alle opties

Dit waren alle opties die ik voor je had. Dus als je rond de 30 euro hebt, kun je drie dingen doen (er zijn vast nog wel meer dingen om te kopen maar dit zijn hele handige dingen).

Je kan dus de gymringen kopen, de weerstandbanden set met springtouw kopen. Of je kan denken: ”Ik wil iets groots en duur zoals een powerrack, dus ik spaar dit geld op”.

Als je nog veel meer wilt weten over home gyms bouwen heb ik goed nieuws voor je, want ik heb een heel groot aantal aan artikelen gemaakt over home gyms! Hier even de beste en handigste die jij waarschijnlijk kan gebruiken:

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft al ruim vier jaar ervaring met het bouwen van home gyms, een passie die ontstond in 2020 toen alle sportscholen wegens omstandigheden gesloten waren. Op deze website deelt hij zijn uitgebreide kennis, ervaringen, fouten en meer. Zijn artikelen bieden waardevolle tips en inspiratie voor iedereen die het beste uit hun home gym wil halen.

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *