Waar moet een home gym aan voldoen?

4 dingen waar jou home gym aan moet voldoen!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Waar moet een home gym aan voldoen? In een home gym is het ook belangrijk dat je home gym aan dingen voldoet. Maar aan welke dingen moet je gym nou eigenlijk aan voldoen? In dit artikel gaan we kijken naar waar je home gym aan moet voldoen zodat je een goede home gym wordt.

Laten we gelijk maar de dingen waar jou home aan moet voldoen vertellen (en besef wel: Als aan één van deze dingen niet voldoet, is dit niet per se een heel groot probleem).

Waar moet een home gym aan voldoen? Afbeelding 1

Waar je home gym aan moet voldoen:

 1. In je home gym moet je kunnen sporten zonder te weinig ruimte te hebben.
 2. In je home gym moet je de oefeningen kunnen doen die je wilt doen.
 3. Je spullen die je hebt moet je kunnen gebruiken voor zoveel mogelijk dingen.
 4. Je moet het wel een beetje geordend hebben.

Nou zoals ik al zei: Als je home gym aan één van deze dingen niet voldoet, maakt dit niet al te veel uit. Maar vooral bij de eerste 2 is het heel belangrijk dat je hier aan voldoet.

Laten we nu deze dingen specifieker bespreken. Laten we gelijk beginnen!

Nummer 1: Je moet genoeg ruimte hebben.

We beginnen met de eerste: Genoeg ruimte hebben. Maar hoe kom je aan genoeg ruimte? Het belangrijkste is dat je ergens een kamer hebt in je huis waar je genoeg ruimte hebt om al je spullen in kwijt te kunnen.

Je kunt dit voorbereiden door te plannen. Welke spullen heb je nu, en welke ga je nog kopen? Waar ga je ze neerzetten? En waar moet je dit allemaal neerzetten en heeft dat allemaal genoeg plaats?

Je moet ervoor zorgen dat alles wat je neerzet en koopt, ook daadwerkelijk op de plek past waar je het van plan was om neer te zetten. Plan daarom! Schrijf op een karton, papier of weet ik veel waar je op tekent een inrichting met alles dat je hebt en nog gaat kopen.

Waar moet een home gym aan voldoen? Afbeelding 2

Wat je namelijk niet wilt, is dat als je al je spullen hebt en dan fout hebt gepland waardoor je je spullen niet of net in je geplande plek kan plaatsen. Plan daarom. Zodat dit niet gebeurd.

Als het allemaal net past namelijk, moet je proppen en is je training ook gelijk slechter. Kijk daarom dus goed naar welke spullen je al hebt, wat je nog nodig hebt en of je er genoeg ruimte voor hebt.

Nummer 2: Je moet de oefeningen kunnen doen die je wilt doen.

Naast genoeg ruimte hebben, moet je ook de oefeningen kunnen doen die je wilt doen. Kan je nog niet alle oefeningen doen die je wilt doen? Koop dan iets wat ervoor zorgt dat ervoor zorgt dat je wel die oefening of oefeningen kan doen.

Als je bijvoorbeeld geen pull ups kan doen, kun je een pull up bar kopen. Of je kunt een powerrack met pull up en dip bars kopen zodat je gelijk heel veel oefeningen kan doen.

Dus ga eens na: Kun je alle oefeningen doen die je wilt doen? Anders moet je er dus dingen bij kopen. Maar je als je dus nog dingen nodig hebt, kun je die artikelen bekijken.

Het is dus wel belangrijk dat je de spullen hebt die je nodig hebt om je oefeningen en trainingen goed te doen. Dit is voor iedereen anders, maar zoek dus even uit wat je wel en niet nog nodig hebt. En kijk, als je het echt niet weet even naar de andere artikelen.

Nummer 3: Je moet je spullen voor meerdere dingen kunnen gebruiken.

Wat heel belangrijk is voor je home gym, is dat je spullen hebt die je voor meerdere dingen kunt gebruiken. We houden allemaal niet van geld verspillen. En daarom is het dus cruciaal dat jij ook spullen hebt in je home gym die je voor meer dan 1 ding kan gebruiken.

Voorbeeld: Op een verstelbare fitness bank kun je verschillende bankdruk oefeningen doen en ook nog bulgarian split squats doen. Met een pull up bar, kun je verschillende variaties van pull ups doen, hangen aan de bar en nog zoveel meer!

Waar moet een home gym aan voldoen? Gif

Variatie is heel belangrijk voor je home gym. Dit zorgt ervoor dat je minder hoeft te kopen en het minder ruimte in beslag neemt. De volgende paar items hebben heel veel variatie.

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Sportive Choice

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Sportive Choice

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door  Pallets&Co

 • Ophalen bij een bol afhaalpunt mogelijk

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Pallets&Co

Beste home gym tip: Zorg dat je spullen koopt met veel variatie voor je home gym!

Nummer 4: Je moet een geordende home gym hebben.

Het laatste waar je home aan moet voldoen is een geordende home gym. Je hebt het zelf ook wel eens gezien: Mensen met een home die redelijk wat spullen hebben maar die een hele rommelige plek hebben.

Waar moet een home gym aan voldoen? Afbeelding 3

Stof op rare plekken, gewichten over de plaats verspreid, allemaal alles op rare plaatsen. In kort: Het is gewoon ongelofelijk rommelig. Het is heel belangrijk, dat als je ergens traint een geordende plek heb.

Het is een goede motivatie als je steeds een geordende plek ziet waar je kan trainen. Ook al train jij er alleen, is het alsnog belangrijk dat het geordend blijft. Ruim daarom alles goed op als je iets hebt gebruikt en zorg dat je af en toe plekken schoonmaakt. Het is namelijk ook beter voor je gezondheid.

Ruim je dingen op en zorg dat het netjes is!

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *