De beste verstelbare dumbells!

Bespaar ruimte en geld met deze koopgids!

Gemiddelde leestijd: 23 minuten

Dus jij bent opzoek naar goede verstelbare dumbells om te kopen. Een goede aankoop maken is zeker niet makkelijk door het hoge aanbod en de verschillende prijzen overal op het internet.

De taak voor dit artikel is om jouw opties te geven voor goede verstelbare dumbells zodat je een stuk minder keuze stress hebt over welke je nou precies moet hebben. Klinkt dit interessant? Blijf dan hangen!

NUOBELL ADJUSTABLE DUMBBELLS 2 – 20 KG (fitness seller)

De eerste dumbells die we gaan bespreken zijn de Nuobell adjustable dumbells. Die van 2 tot 20 kilo gaan (en hier zijn allemaal verschillende standen).

Minpunt:

 • Er is een klein gebrek aan plastic. Dus dit zorgt ervoor dat je er niet echt mee moet gooien. Je moet dus niet gaan smijten met deze dumbell.

Goede punten:

 • Je hoeft niet meer te klooien met gewichten veranderen.
 • De handvaten zitten super comfortabel en goed voor het trainen.
 • Je hebt nu twee dumbells die je kan verstellen van 2 tot 20 kg per dumbell en je hebt hierdoor niet meer dan 1 paar dumbells voor nodig!

Verder hebben de dumbells een ATX (een bekend fitness bedrijf) afwerking. ATX staat bekend als een merk voor kwaliteit. Wil je meer ruimte in je huis? En wil je niet veel meer geld besteden aan veel meer setjes van dumbells? Investeer hier dan in!

Prijsverschil met vaste dumbells

Om je te laten zien dat je echt geld bespaart als je verstelbare dumbells koopt in plaats van vaste setjes. Is hier wat bewijs. Als je namelijk een set van 2,5 of 5 kilo tot 20 tot 22,5 kilo vaste dumbells wil. Betaal je al snel 800 tot 850 euro.

En dan hebben we het nog niet eens over het ruimte verschil. Je moet al deze dumbells (7 tot 8 setjes) ook nog ergens opbergen. Met deze verstelbare dumbells hoef je maar 1 setje op te bergen.

En je bespaart rustig even rond de 250-300 euro. Geloof je het niet nog steeds niet? Doe het volgende:

een paar van 5 kilo dumbells liggen op de grond

Zoek hexa dumbell sets op (2,5 tot 20 kilo of meer)

Zoek dit op en kijk naar de prijzen. En kijk dan voornamelijk naar sets van 2,5 tot ongeveer 20 of 22,5 kilo. Dit is omdat dit ongeveer hetzelfde is als deze verstelbare. Dan zie je dat je voor 2,5 tot 20 kg vaste dumbells net iets minder dan 700 euro betaalt (als je een goede deal hebt).

Maar dit is dan nog zonder dumbell rack. Als je deze ook nog erbij wil moet je nog meer betalen. Het gemiddelde wat je dan betaalt is minstens (met de nadruk op minstens) 800 euro.

Heb je genoeg ruimte?

Oké, je hebt nu een goed dumbell rack met 2,5 tot 20 kilo dumbells. En nu? Waar ga je het rack neerzetten? Heb je er plaats voor? Een dumbellrack kan best groot zijn. Maar stel je eens voor dat je geen dumbell rack hebt en 7 tot 8 of zelfs 9 paar dumbells los hebt.

Het is inderdaad goedkoper zo. Maar waar ga je het opbergen? En hoe? Je moet de dumbells waarschijnlijk dan allemaal op de grond in een hoek uitstallen. En ook al heb je een home gym, dan kan dit toch veel effectiever?

De voordelen van deze verstelbare dumbells

Er zijn eigenlijk bijna alleen maar voordelen aan deze verstelbare dumbells. Laten we ze op een rijtje zetten:

 1. Je bespaart heel veel geld (150 tot 250 euro ongeveer, soms zelfs meer)
 2. Je bespaart super veel ruimte (je hebt nu maar 1 goede set in plaats van 8 of 9)
 3. Nu heb je 1 dumbell set die eigenlijk een hele set van 8 tot 9 dumbell paren vervangt.

Is het niet ideaal als je erover nadenkt? En misschien denk je dat het nog duur is, maar als je denkt aan hoeveel geld je kwijt was als je een hele dumbell set koopt met rack en al. Dan ben je soms zelfs nog het dubbele kwijt.

Verstelbare Dumbbells – Bowflex 552i – 2 t/m 24 kg (betersport)

De volgende optie voor verstelbare dumbells zijn de Bowflex 552i van betersport.nl. Deze dumbells gaan van 2 kilo tot 24 kilo. En de dumbells zijn gemaakt van kunstof en zijn zeer praktisch.

Het idee is eigenlijk niet veel verschillend van de vorige: Je bespaart ruimte en geld. En dat geld, wat je eerder hebt kunnen zien, is niet weinig. Je kan er echt veel geld mee besparen. En aangezien deze ook nog lager in prijs is dan de vorige verstelbare dumbells, Bespaar je dus nog meer.

Hoeveel geld bespaar je?

Laten we even kijken hoeveel om je een idee te geven bij ook deze dumbells. Als je minstens 800 euro (weer met de nadruk op minstens) betaalt voor een hele grote set. Dan bespaar je dus letterlijk bijna de helft.

Sterker nog je bespaart waarschijnlijk de helft of misschien wel meer. Want die 800 euro is vaak minstens. Er is nog steeds best wat inflatie en prijsverhoging op home gym equipment. En hexa dumbells of vaste dumbells in het algemeen zijn het meest hierdoor geraakt helaas.

Zilveren dumbells set in een sportschool

Wat zijn nog meer voordelen?

Naast het geld besparen als je dit product koopt, zijn er ook nog andere dingen. Eén daarvan is natuurlijk ruimte besparen. Dit hebben we hiervoor ook besproken maar het is wel een goed voordeel.

Een hele kamer vol hebben aan eindeloze paren met dumbells is niet bepaald leuk. Je kan deze ruimte namelijk voor zoveel meer gebruiken. Van powerracks tot een fitnessbank. Of misschien wil je die extra ruimte om gewoon vrij te laten.

Wat het ook is, dumbells zouden dit niet moeten innemen.

De opties met deze dumbells

Deze verstelbare dumbells gaan van 2 tot en met 24 kilo. Natuurlijk zijn er niet 24 standen, maar wel 15. En als je kijkt naar welk gewicht je daarbij krijgt en de opties daarbij.

 • 2 kg
 • 3 kg

Door deze twee opties hoef je geen 2,5 kilo dumbell paar meer te kopen.

 • 5 kg

Door deze stand hoef je geen 5 kilo dumbell paar meer te kopen.

 • 7 kg
 • 8 kg

Geen 7,5 kilo paar meer nodig.

 • 10 kg
 • 12 kg
 • 14 kg
 • 16 kg

Door al deze heb je standen heb je geen 10 kilo, 12,5 kilo en 15 kilo dumbells meer nodig.

 • 20 kg
 • 23 kg
 • 24 kg

En je hebt ook geen 20 kilo, 22,5 kilo en zelfs eigenlijk geen 25 kilo paar dumbells nodig.

Ook is er nog een 4 kg, 9 kg en 18 kg stand (Alle specificaties staan op de pagina van betersport.nl)

Man doet overhead presses met dumbells thuis.

Hoeveel paren dumbells bespaar je?

Doordat je al deze dumbell paren niet apart hoeft te kopen (of in een set) hoef je in totaal dus 9 paren aan dumbells niet te kopen. Die zitten allemaal in deze verstelbare dumbells en nog meer!

Maar goed, misschien vind je het nog steeds te duur. Maar als je alleen kijkt naar wat je moet betalen als je al deze 9 paren met een dumbell rack moet kopen kost.

En zonder grappen, dat is rond de 1.500 euro. Ja, anderhalf duizend. Je kunt vast net iets goedkoper vinden als je goed zoekt, maar heel veel lager dan dit (als je al deze paren een rack en goede kwaliteit wil) ga je niet echt snel krijgen. Dat is helaas gewoon de realiteit.

Bespaar ruimte, geld en misschien ook wel tijd

Bespaar je ruimte zodat je daar nog iets nuttigs van kan maken. Ook je geld kun je makkelijk besparen. Je hebt namelijk niet snel weer nieuwe dumbells nodig na deze investering. De enige logische is nog een paar van 30 kilo. Maar daar hoef je nog niet echt snel aan te denken.

Waar je misschien ook aan denkt, is om eerst bijvoorbeeld 2,5 kilo en 5 kilo dumbells te kopen en daarna weer een paar. En misschien denk je dat zo geld bespaart, maar dat is niet zo.

Je betaalt nog steeds zo veel als je zou betalen voor een hele set. Sterker nog, waarschijnlijk meer, want in sets zijn ze goedkoper. En naast al dat steel je ook veel tijd van jezelf. Je kon namelijk al een goede dumbellset hebben waar je perfect mee kan trainen, maar in plaats daarvan koos je voor deze optie.

Het is geen goddelijke deal, maar het bespaart je wel veel tijd, ruimte en vooral heel veel geld.

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door  Pallets&Co

 • Ophalen bij een bol afhaalpunt mogelijk

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Pallets&Co

DUMBELLSET 30 KG GRIPPER GIETIJZER (gorilla sports)

Als laatste hebben een ander soort verstelbare dumbells. Ze zijn een stuk goedkoper, maar nog steeds bespaar je geld en ruimte. Ruimte omdat dit de enige dumbells zijn die je hoeft te kopen als je deze koopt. En daar is dan ook gelijk het besparen van geld mee uitgelegd.

Ook heeft deze dumbell heeft andere voordelen, maar helaas ook een paar nadelen voor veel mensen.

Dumbell rack in een sportschool

Nog steeds handig

Deze verstelbare dumbells zijn nog steeds handig. Je bespaart dus geld en ruimte, maar je kan niet selecteren welk gewicht je wil zoals de vorige twee. Tenminste, niet op dezelfde manier als de vorige dumbells.

Bij deze dumbells krijg je twee dumbell stangen en kleine halterschijven erbij. (Deze halterschijven kun je ook gebruiken voor je halterstang als je de juiste afmetingen hebt, in dit geval 30 mm).

Je kunt dus zelf kiezen hoeveel halterschijven je op de stangen wil of juist niet op de stangen wil. Zo kun je dus zelf het gewicht bepalen dat je op de dumbells wil. En dit maakt ze dus ook verstelbaar.

Wat je met deze dumbells krijgt

Met deze dumbells krijg je 2 dumbell stangen van ongeveer 2 kilo apart (dus 1 dumbell stang is 2 kilo ongeveer). Verder krijg je nog 8 schijven van 2,5 kilo en 4 schijven van 1,25 kilo. Ook krijg je nog 4 schroefsluitingen zodat de schijven er niet af vallen.

Alle schijven bij elkaar met de stangen maken dus ongeveer 30 kilo. Dan heb je dus dumbells van 15 kilo beide maximaal. Ze zijn dus verstelbaar en je kunt dus zelf het gewicht kiezen. Maar misschien denk je: ”Maar dan zijn de andere dus beter want die gaan tot hoger”.

Dat hoeft alleen niet waar te zijn en dat maakt het andere voordeel van deze dumbells.

Halterschijven naast powerrack in home gym

Je kunt nieuwe schijven erbij kopen

Als je meer dan 15 kilo per dumbell wil, kun je schijven erbij kopen. Het beste wat je kan doen is bijvoorbeeld 4 schijven van 5 kilo kopen. Die zijn niet te groot en kunnen de dumbellstangen nog aan.

Doe je deze 4 van 5 kilo schijven erbij dan heb met alleen deze schijven en de stang namelijk al ongeveer 7,5 kilo. Doe er nog 2 van 2,5 kilo bij en je hebt al 12,5 kilo . Je snapt het principe hopelijk wel.

Je kan altijd bij kopen. Natuurlijk past het uiteindelijk niet meer op de stangen of kunnen de stangen het niet meer aan, maar het gaat om het principe. Dit is dus het voordeel dat je niet hebt bij de andere twee verstelbare dumbells.

Een ander nadeel

Alleen is er één nadeel wat deze dumbells hebben wat de andere niet hebben. Dit nadeel hoeft trouwens niet vervelend te zijn, maar het kan wel. Zoals je bij de andere 2 dumbells gewoon simpelweg het geselecteerde gewicht eruit kan pakken en dan gelijk doorgaan met je training.

Moet je bij deze dumbells de schroeven er eerst afdraaien en dan de gewichten verwisselen en dan weer de schroeven vast draaien. Voor sommige mensen is dit geen probleem. Voor andere, een mega grote.

Dit is dus een nadeel wat deze dumbells dan wel hebben wat de andere 2 dumbells niet hebben. Ga voor jezelf na hoe erg jij dit nadeel vind en maak daar dan een keuze op.

 • Gratis verzending

 • Grootste assortiment fitnessartikelen van Nederland sinds 2012

 • 2 jaar garantie

 • Klanten geven een 8.3/10

 • 14 dagen retourrecht

 • Track & trace

 • Achteraf betalen

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft al ruim vier jaar ervaring met het bouwen van home gyms, een passie die ontstond in 2020 toen alle sportscholen wegens omstandigheden gesloten waren. Op deze website deelt hij zijn uitgebreide kennis, ervaringen, fouten en meer. Zijn artikelen bieden waardevolle tips en inspiratie voor iedereen die het beste uit hun home gym wil halen.

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *