De 3 beste pull up en dip bars!

De beste pull up en dip bars voor je home gym!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Ben je opzoek naar een goede pull bar voor je home gym of dip bar voor je home gym? Zoek niet verder! Deze gids heb je nodig!

In dit artikel hebben we 3 goede pull up en dip stations en bars voor je bij elkaar gezocht. Ik heb goed gekeken naar de kwaliteit en natuurlijk ook naar de reviews. We hebben nu wel genoeg gepraat, laten we gewoon gelijk beginnen!

De 3 beste pull up en dip bars! Afbeelding 1

Nummer 1: Zoluko Professionele Dip & Pull Up Bar Wandmontage

We beginnen met de zoluko professionele dip en pull up bar! Met deze pull up en dip bar kun je natuurlijk pull ups en dips doen en alle variaties daarvan. Je kunt naast dit ook nog bij de twee bouten weerstandbanden of een bokszak ophangen.

Maar waarom heb je een weerstandband nodig vraag je je af? Nou je kunt er eigenlijk van alles mee doen. Je kunt er op zichzelf oefeningen mee doen, of je kan hem ophangen en dan assisted dips of pull ups doen.

De weerstandband helpt zeg maar en pakt wat van je lichaamsgewicht. Hoeveel hangt natuurlijk van de weerstandband af. Hoe dikker de band hoe sterker en hoe dunner hoe slapper.

De 3 beste pull up en dip bars! Afbeelding 2

Maar goed dit is geen review en uitleg voor weerstandbanden maar van een pull up en dip bar. Oké, verder is deze pull up en dip bar maximaal belastbaar tot 200 kilo.

Als je hem goed aan de muur bevestigd is het zeker een stevig ding en door de rubberen pads zorgt het ervoor dat de muur niet beschadigt wordt. En als laatste krijg je ook nog een E-Book erbij!

In dit E-Book gaan ze je uitleggen hoe je traint met een pull up en dip bar. Dit is heel handig, vooral als je geen idee hebt wat je moet doen. Laten we nu even de voor en nadelen bespreken

Voordelen:

 1. Je kunt pull ups en dips doen (variaties ook natuurlijk).
 2. Het is een stevig ding. (200 kilo kan die aan).
 3. Hij is niet al te duur
 4. Je krijgt er een E-Book bij.

Nadelen:

 1. Je kunt het niet makkelijk verplaatsen.
 2. Het zit aan de muur, dus kun je niet alles doen, omdat je daar gaan ruimte voor hebt

Het is aan te raden, als je gewoon dips, pull ups en variaties wil doen, en zelfs voor deze oefeningen met extra gewicht. dat je deze neemt.

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door zoluko.nl

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via zoluko.nl

Nummer 2: Zoluko Pull Up Bar wandmontage

Je hebt me misschien horen zeggen dat je niet iets moet kopen dat heel goedkoop is omdat de kwaliteit dan meestal heel slecht is. Maar deze is 45 euro. Dit is een hele goede prijs.

Als je namelijk naar de reviews kijkt, zie je dat een heel goed ding is. Dit betekent natuurlijk niet dat ik je geen details ga vertellen over dit ding. Deze pull up bar is heel handig voor pull ups en variaties hiervan. Je hebt niet één grip, maar meerdere.

De pull up bar is maximaal belastbaar tot 150 kilo. Het is zeker een handig ding die je kan gebruiken voor pull ups.

Voordelen:

 1. Je kunt er verschillende soorten pull ups op doen en met verschillende grips.
 2. Hij draagt zwaar gewicht (150 kilo).
 3. Het is een hele goede prijs voor de kwaliteit.
 4. Je krijgt er wederom een e-book bij.
 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door zoluko.nl

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via zoluko.nl

De 3 beste pull up en dip bars! Gif

Nummer 3: Matchu Sports Houten Gym Ringen 

De laatste die ik voor je hebt is een mooie pull up en di…. wacht is even, dit is helemaal geen pull up en dip machine of bevestiging. Nee inderdaad, dit zijn gymringen.

Gymringen zijn de beste optie voor je als je minimaal wil sporten. Als je gymringen koopt kun je eigenlijk alles doen: Dips, pull ups en allerlei andere lichaamsgewicht oefeningen, waar ik je heel graag meer over vertel. Maar niet nu.

Laat ik nog even goed uitleggen waarom gymringen zo goed zijn: Je kunt ze altijd meenemen en ze nemen weinig ruimte op. Naast dat kun je letterlijk zowat elke lichaamsgewicht bovenlichaam oefeningen erop uitvoeren.

Als je maar iets stevigs hebt waar je het aan kan hangen. De ringen zijn maximaal belastbaar tot 200 kilo, maar dit ga je niet snel bereiken. Laat me uitleggen waarom:

De 3 beste pull up en dip bars! Afbeelding 3

Ringen geven één ding waardoor het veel moeilijker wordt dan normale dips of pull ups. En dit is omdat ringen heel erg onstabiel zijn. De ringen blijven bewegen als je ze niet goed kan controleren.

Vertrouw me, ik gebruik dit soort ringen al best wel een tijdje, maar op het begin is het heel moeilijk. Als je eenmaal een ring dip kan, is een normale dip ontzettend makkelijk.

Maar laten we even kijken naar wat er allemaal goed is aan de ringen:

Voordelen:

 1. Je kunt ze overal meenemen
 2. Ze nemen bijna geen ruimte op
 3. Het is veel moeilijker dan normale oefeningen
 4. Ringen zijn goedkoop

Nadelen:

 1. Je kunt geen normale pull ups, dips enzovoort doen als je alleen gym ringen hebt

Verder kan ik letterlijk geen nadeel vinden aan ringen. Ringen zijn gewoon echt heel goed.

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Matchu Sports B.V.

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Matchu Sports B.V.

Je moet ze ook nog kunnen ophangen, dat kan hier: Klik hier

Mijn advies

Mijn advies is simpel: Als je houdt van reizen en door wilt trainen of je wilt gewoon niet veel geld uitgeven voor een home gym en minimalistisch, maar wel goed kunnen trainen. En natuurlijk ook heel variatie wilt hebben in je oefening wilt hebben, ga dan voor de gym ringen met ring bevestiging.

(Ring bevestiging hoef je niet per se mee te nemen, een stevige pull up bar of iets anders is al een goede bevestiging, zorg wel dat het stevig is!)

Als je pull ups, dips, variaties hiervan en al deze oefeningen met extra gewicht wilt doen, ga dan voor de pull up en dip station. Als je slim bent kun je namelijk ook nog een weerstandband set kopen of een bokszak, of zelfs allebei.

En als je iets wil dat apart is en waar je iets meer op kan doen, ga dan voor de 2e. Maar bedenk dit: Je kunt altijd nog uitbreiden en dingen kopen of zelfs verkopen als je het niet meer nodig hebt of vind.

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft al ruim vier jaar ervaring met het bouwen van home gyms, een passie die ontstond in 2020 toen alle sportscholen wegens omstandigheden gesloten waren. Op deze website deelt hij zijn uitgebreide kennis, ervaringen, fouten en meer. Zijn artikelen bieden waardevolle tips en inspiratie voor iedereen die het beste uit hun home gym wil halen.

Bedankt voor het lezen!

In ieder geval, bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *