De beste powerracks voor langdurig gebruik

Koop deze powerracks voor de beste kwaliteit en prijs!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Ben je van plan om een power rack te kopen? Blijf dan hangen, want de powerracks die je hier ziet, kun je op rekenen dat je ze langdurig gaat kunnen gebruiken. Met kwaliteit komt natuurlijk ook meer prijs, maar dat is helaas gewoon de realiteit.

In ieder geval, laten we gelijk beginnen!

ATX Power Rack PRX-610

De ATX power rack PRX-610 van fitness seller is een hele goede kwaliteit powerrack. Het powerrack weegt 77,5 kilo waardoor het dus niet snel van de grond kan en stevig op de grond staat. Ook kan het powerrack 650 kilo aan dus daardoor hoef je je geen zorgen maken dat je uit het powerrack ”groeit”.

Wat dit betekent is dat je te sterk wordt voor het powerrack en het powerrack het gewicht dus niet meer aan kan. Dit gebeurd soms met powerracks die tot een stuk minder kunnen.

Dit heb je dus niet bij dit powerrack, tenzij je met rond de 650 kilo kan trainen , Daarom heb je met dit powerrack genoeg om veilig en goed oefeningen te doen.

Meerdere power racks in sportschool

Je zou dit extra gewicht altijd nog kunnen gebruiken om bijvoorbeeld halterschijven of andere zware dingen op te bergen aan je powerrack, maar helaas zitten er geen gaten aan de zijkant waardoor je er geen halterschijf opbergplaatsen aan kan vastmaken.

Maar eigenlijk maakt dit niet veel uit, want er zijn veel meer andere manieren om spullen zoals dit op te bergen. Ook heeft het powerrack twee safety spotters die je van hoogte kan verstellen zodat je altijd veilig je oefeningen kan doen.

De J-hooks van dit powerrack

En dit is natuurlijk hetzelfde met de J-hooks. Het goede aan deze is dat er een grote laag rubber omheen zit. En dan denk je misschien: ”Wat maakt dat nou uit?” Nou heel veel!

Deze rubberen laag zitten vaak bij hogere kwaliteit J-hooks en haltersteunen zorgt ervoor dat je halterstang geen direct staal-tot-staal contact heeft. Als je je afvraagt waar dat slecht voor is.

Nou als je dat lang doet en de twee stalen schaven elkaar of maken gewoon veel contact kan het ervoor zorgen dat je halterstang sneller versleet of zelfs beschadigt.

Ga daarom altijd voor goede haltersteunen die je halterstang beschermen en goed houden of zorg dat je haltersteunen en halterstangen geen direct staal-tot-staal contact hebben.

Haltersteun ligt op de grond

Tot slot komt het powerrack nog met een goede pull up bar. Die met verschillende grips komt (dit zorgt er weer voor dat je een grotere variatie aan oefeningen kan doen).

Als je opzoek bent naar goede powerracks waar je lang en goed in kan trainen en die je dus niet zomaar moet wegdoen, dan is dit een hele goede optie. Ben je van plan het powerrack te kopen, klik dan hieronder:

ATX Power Rack PRX-520

Eigenlijk is dit powerrack heel erg hetzelfde als de vorige, en wordt ook verkocht door dezelfde winkel, alleen is dit een beetje een iets lichtere variant. Het is iets lichter (65,2 kilo), kan iets minder gewicht aan (500 kilo in plaats van 650 kilo) en is iets minder groot.

Verder is het nog precies dezelfde goede kwaliteit die van je ATX verwacht. Maar waarom zou je deze kopen in plaats van de vorige? Nou dat kan zijn omdat deze al goed is en je niet uit dit powerrack groeit.

Twee power racks met platform in sportschool

Koop verstandig

Dit powerrack is ook iets goedkoper, dus als je zeker weet dat dit powerrack allang goed voor je is, is het niet verstandig om meer te betalen voor een nog beter powerrack. Met de link hieronder kun je ook dit powerrack vinden:

Power Rack – Powertec WB-PR – Black (of geel als je wilt)

Dit powerrack is belastbaar tot 450 kilo en heeft goede safety spotters (deze zijn belastbaar tot 455 kilo).

Er is ook een stang zodat je je kan optrekken en andere oefeningen kan doen. Het is een stang met heel veel verschillende grips, zodat je dus heel veel verschillende variaties in oefeningen kan doen.

Ook heeft dit powerrack aan de zijkant nog 2 stangen. Hier kun je ook weer veel oefeningen op doen. Het is wel verstandig om tegen gewicht te maken (door bijvoorbeeld een halterschijf aan de andere kant te leggen). Doordat je aan de ene kant veel gewicht uitoefent en aan de andere kant niet.

Power rack die steeds van kleur veranderd

Als je alle stangen en steunen lager of hoger wil hebben kan dit ook, want je kan alles verstellen naar hoe jij het wil.

Als je het powerrack niet in het zwart wil, dan kun je er ook voor kiezen om precies dezelfde powerrack (met letterlijk dezelfde prijs en alles) in het geel te nemen.

 • Gratis verzending vanaf € 40,-

 • Achteraf betalen mogelijk

 • 30 dagen bedenktijd

 • Gratis retourneren

 • Gratis verzending vanaf € 40,-

 • Achteraf betalen mogelijk

 • 30 dagen bedenktijd

 • Gratis retourneren

Power Cage (wit, van gorilla sports)

Tot slot hebben we nog de power cage van gorilla sports. Dit powerrack kan maximaal 250 kilo aan en heeft haltersteunen en safety spotters (helaas geen beschermende laag voor je halterstang).

Ook is er een pull up bar (deze kan voor veel mensen te ”dun” zijn, maar je kan hier altijd wat aan doen) en je moet er ook voor zorgen dat je de safety spotters en haltersteunen met een goed materiaal bedekt zodat je geen staal-tot-staal contact heb.

Dit is eigenlijk heel makkelijk en met deze link kun je een video bekijken die je erg gaat helpen en je een beetje uitlegt hoe dit moet: https://www.youtube.com/watch?v=89CxrxEYEjU

De power cage van gorilla sports

Je ziet ook best wel duidelijk een prijs verschil tussen de eerste 3 en deze. Maar je kunt in dit powerrack ook best wel heavy liften.

Je hoeft totaal niet bang te zijn dat het misgaat als je 100 kilo squat ofzo. Hoe weet ik dit? Nou ik heb een power rack die bijna exact hetzelfde is als deze en kan er heel comfortabel en veilig in trainen, ook als het gewicht meer wordt.

 • Gratis verzending

 • Grootste assortiment fitnessartikelen van Nederland sinds 2012

 • 2 jaar garantie

 • Klanten geven een 8.3/10

 • 14 dagen retourrecht

 • Track & trace

 • Achteraf betalen

Powerrack hacks voor je home gym!

Tot slot is hier nog een video die je ook heel erg kan helpen en je misschien geld bespaart! Het zijn 10 powerrack hacks die je voor best goedkoop of soms zelfs gratis uit kan voeren en die je leven net iets makkelijker maken. (voor de duidelijkheid: Deze video is niet van homegymhub.nl).

In ieder geval hier is de video, bedankt voor het lezen en hopelijk heb je er wat aan gehad!

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft in de corona periode toen alle sportscholen gesloten waren een hele mooie home gym opgebouwd en deelt al zijn home gym ervaring, kennis, fouten en meer met je in artikelen!

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *