Welke machines kun je kopen voor je home gym?

Dit zijn de beste en meest waardevolle machines!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Dus je bent op zoek naar goede machines voor je home gym? Geen probleem! Laten we gelijk starten!

Waarom zou je machines kopen?

Wil je gelijk naar de machines? Klik dan even op de tweede kop in de inhoudsopgave hierboven je. Voor de mensen die zich nog afvragen waarom je machines moet kopen voor je home gym, lees dit even.

Eén van de redenen waarom je bijvoorbeeld een machine wil kopen is omdat je de oefening goed wil doen en de oefening nergens anders kan doen. Denk bijvoorbeeld aan leg extension of leg press. Je kunt ze eigenlijk niet echt doen met een powerrack.

Ook kun je de oefening vaak heel goed doen op machines. Alleen zijn er wel dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Zorg dat je genoeg ruimte hebt
  2. Zorg dat je genoeg geld hebt voor de machine
  3. En koop natuurlijk alleen de machines die echt nut hebben (komen we zo op).

Goed, nu je dit een beetje beter snapt, laten we dan snel door gaan.

Leg press machine

De eerste machine die heel handig kan zijn voor je beentraining is een leg press machine. Een leg press is goed voor de opbouw van je bovenbenen en je kunt zelfs calve raises doen met je leg press. Als je dit normaal gesproken met een halterstang en staand doet moet je nog balans houden.

Alleen nu hoef je daar geen rekening mee te houden. Naast de leg press en calve raises met de leg press kun je ook nog hack squats hierop doen (dit is eigenlijk squatten maar dan met een machine en een andere hoek).

Welke machines kun je kopen voor je home gym? Afbeelding 1

Helpt met de bouw van je benen

Al deze dingen kunnen heel erg helpen met de bouw van je benen. Je hebt misschien al andere oefeningen die je doet maar misschien is dit voor jou niet genoeg om je benen te laten groeien.

Het komt het goed uit dat je op deze machine meerdere oefeningen kunt doen. Het is dus een machine voor meerdere oefeningen. Deze is voor 30 mm! Hier kun je ook hack squats op doen en de machine is niet eens zo heel groot.

Cable crossover

Dit is voor veel mensen flink over het budget en het kost veel ruimte, maar misschien wil je wel horen waarom je dit wellicht nodig zou hebben.

De eerste reden waarom je een cable crossover nodig zou hebben is omdat je bovenlichaam en dan vooral je duwkracht nog niet optimaal is. Je kan altijd goed je duwkracht trainen met push ups, bench press, overhead press en andere oefeningen.

Maar oefeningen met een cable crossover kunnen deze kracht en spiermassa voor je borst, triceps en voorste gedeelte van je schouder heel erg helpen. Verder kun je ook heel veel andere oefeningen doen voor je schouders, borst, triceps, biceps en rug.

Welke machines kun je kopen voor je home gym? Afbeelding 2

Je hebt veel variatie

Je hebt dus super veel variatie in deze machine en ze zijn heel handig voor het sterker maken van je bovenlichaam. Als je maar aan bodybuilding doet en sport om er vooral beter uit te zien dan is een cable crossover heel handig voor je.

Je borst (en zeker ook schouders en triceps) kan heel erg veel groter en meer ontwikkelt worden als je oefeningen met deze machine doet. Dus train je meer voor uiterlijk en wil je je duwkracht en borst, triceps en schouders naar de next level halen, dan is een cable crossover haal erg aan te raden.

Je kunt goede cable crossovers vinden op betersport.nl (het is natuurlijk wel een grote investering maar het kan heel erg helpen voor sommige mensen. Zoals eerder gezegd).

Een loopband

Misschien dacht je dat we alleen maar machines voor kracht gingen bespreken, maar we gaan ook wat cardio erin gooien. Een loopband is harstikke goed voor mensen die willen hardlopen maar niet naar buiten willen en dus niet van de buitenlucht willen genieten.

Oké maar even zonder grappen, loopbanden zijn heel goed voor cardio, waar je je longen en je hart sterker en gezonder mee maakt. Je kan natuurlijk wel als argument zeggen: ”Maar je kan toch buiten rennen?” En dat kan inderdaad.

En als je je home gym nog niet helemaal bij elkaar hebt is heel erg aan te raden om dat ook eerst te doen (buiten te rennen in plaats van een loopband). Verder is er ook geen tegenargument tegen gewoon buiten rennen.

Welke machines kun je kopen voor je home gym? Gif

Voorbeelden van een loopband

Er zijn mensen die een loopband harstikke fijn vinden. En dit kan een paar redenen hebben:

  1. Je hebt veel minder afleiding (geen vervelende mensen die niet aan de kant willen)
  2. Hierdoor heb je meer focus en je hebt geen risico dat het gaat regenen of stormen.
  3. Het is veilig in je eigen omgeving.

Dit zijn al rustig 3 redenen waarom een loopband handig kan zijn. En als je dit voor je home gym wil, heb je dus sowieso minder afleiding. Hier kun je natuurlijk ook weer bij zeggen: ”Ja maar je wordt sterker van regen en wind”. En dit is zeker waar.

Ook kun je de loopband natuurlijk op een hogere of lagere stand zetten. Wel wil is er één tip voordat je een loopband gaat kopen: Focus op je cardio!

Je ziet namelijk weleens mensen die series of films gaan kijken tijdens op de loopband lopen. Focus hierop en daarna kun je weer je serie of film kijken. Je hoeft niet naar het advies te luisteren, maar hopelijk ga je er wel iets mee doen.

Betersport.nl heeft ook hele goede loopbanden en andere cardio apparaten en heeft nu zelfs een magazijn uitverkoop (dit is dus korting!) dus wees er snel bij als je wat lekkere korting mee wil pakken!

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft in de corona periode toen alle sportscholen gesloten waren een hele mooie home gym opgebouwd en deelt al zijn home gym ervaring, kennis, fouten en meer met je in artikelen!

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *