Is de Fitness trilplaat iets goeds?

Is het handig om de fitnessplaat te kopen?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Is de Fitness trilplaat iets goed? Je wil waarschijnlijk weten wat is er nou echt zo goed is aan deze fitness trilplaat, daarom ben je nu waarschijnlijk op dit artikel, dus wat is hier nou zo speciaal en goed aan? Laten we gelijk beginnen!

Is de Fitness trilplaat iets goeds? Afbeelding 1

Wat doet een fitness trilplaat en hoe werkt het?

Voor dat we door gaan, moeten we eerst begrijpen wat een fitnessplaat is en hoe het werkt. Een fitnessplaat werkt als volgt: Je gaat erop staan, en als je de trilplaat aan zet, dan gaat deze plaat (hiervoor de naam) trillen. Deze trilling worden een soort van op je lichaam uitgeoefend.

Je kunt op verschillende manieren staan, maar wat eigenlijk de bedoeling is is dat je lichaam de trillingen moet ervaren als rennen, joggen of lopen. En daar zorgen deze trillingen dus voor.

En omdat je lichaam denkt dat je aan het rennen, joggen of lopen bent, gaat je lichaam calorieën verbranden. Je kunt hem ook op hogere of lagere standen zetten.

Is de Fitness trilplaat iets goeds? Afbeelding 2

Alleen is het wel belangrijk dat je niet langer dan 10 minuten per dag op deze trilplaat gaat staan, want de trilling kunnen slecht voor je lichaam zijn als je langer dan 10 minuten per dag op deze trilplaat gaat staan.

Ook komen de meeste met rubberen banden, hier kun je dus je spieren en kracht mee trainen. Als je elke dag consistent 10 minuten op de trilplaat staat, zou je dus 1 kilo per week af. Of dit echt zo is heb ik het zo meer over.

Naast dit krijg je bij de meeste trilplaten een afstandsbediening waar je de intensiteit mee aan kan passen.

Goed, nu weet je een beetje hoe het werkt en wat een trilplaat doet. Laten we dan nu kijken of het nou echt allemaal werkt.

Werkt de fitness trilplaat echt?

1 kilo afvallen in een week…. Nou moet ik wel zeggen dat deze statement niet van de verkopers/bedrijven van de trilplaten kwam, maar van een review kwam onder een fitness trilplaat.

En misschien is het nog niet eens heel gek bedacht, want het kan zeker wel werken. Alleen moet je niet al te snel geloven dat 10 minuten per dag op een trillende plaat staan je super veel laat afvallen in een korte tijd.

Het gaat naast tijd kosten, natuurlijk ook om discipline, als je het elke dag consistent doet, kun je zeker wat goede resultaten zien. Maar, het is wel belangrijk om te beseffen dat je ook op je voeding moet letten.

Als je super ongezond eet en serieus denkt dat 10 minuten per dag op de trilplaat staan je super veel gaat laten afvallen, dan heb je het helaas mis.

Is de Fitness trilplaat iets goeds? Afbeelding 3

Wel wil ik zeggen dat ik wel geloof dat de trilplaat je wel daadwerkelijk kan helpen met het verliezen van vet. Met conditie is het alleen een ander verhaal. Ik geloof niet echt dat je conditie echt beter wordt van een trilplaat.

Ook wordt gezegd dat je je spieren en kracht kan trainen met de rubberen/weerstand banden. En als ik eerlijk ben, denk ik dat je best spier en kracht op kan bouwen in oefeningen die de banden je laten doen. ALLEEN is het wel belangrijk dat deze banden meerdere trainingsniveaus heeft.

Heeft dit het dit niet? Dan denk ik, of eigenlijk weet ik het bijna zeker dat je dan geen spier en/of kracht op kan bouwen met deze weerstand banden. Dus in principe kan je spier en kracht opbouwen met deze weerstandbanden zolang er maar meerdere niveaus/standen zijn.

Ik weet bijna zeker dat je niet echt conditie hier mee opbouwt, naast natuurlijk een klein beetje beter worden in die 10 minuten. Zoals ik net al zei: Zolang je op je voeding let en consistent elke dag bezig bent, denk ik dat je best wel wat resultaat kan boeken met vet verliezen.

Voor wie is de fitness trilplaat goed?

De fitness trilplaat is zeker aan te raden voor mensen die bewegen niet al te leuk vinden en altijd motivatie missen. Of mensen die alleen wat vet willen verliezen en niet zomaar naar de sportschool willen gaan of een hele home-gym willen bouwen.

Met het ”alleen wat vet verliezen” heb ik trouwens niet gezegd dat het makkelijk was, want als je ongezond blijft eten en toch elke dag 10 minuten op een trilplaat gaat staan, gaat dit zowat niks helpen.

Als je nou wel op je voeding let en de discipline hebt om elke dag 10 minuten op de trilplaat gaat staan, dan kun je zeker wat vet verliezen wat ik net ook al heb gezegd.

Een fitness trilplaat is zeker aan te raden voor mensen die het moeilijk vinden om genoeg te bewegen, maar ook wel bereid zijn om elke dag dit weer te doen en ook wat gezonder te eten als je dit niet al deed.

Onthoud: Het is geen hack!

Wat ik wel wil dat je weet, is dat dit totaal geen ”hack” is, want voor kracht en spier zijn er veel betere manieren om dit op te bouwen en zelfs voor conditie zijn er veel betere dingen. Dit is niet te zeggen dat de trilplaat niet werkt, maar gewoon dat er voor heel veel dingen betere dingen zijn.

Als je ooit iets wilt bereiken in het leven moet je bereid zijn om dingen hiervoor op te offeren en sommige slechte gewoontes te laten vallen. En het zeker ook blijven doen. Een fitness trilplaat is geen magisch ding die je opeens allemaal resultaten gaat geven,

Het kan zeker helpen, maar jij moet zelf ook bereid zijn om bijvoorbeeld gezonder te eten. Met dit gezegd te hebben, laten eens kijken naar goede trilplaten.

  • Bestellen en betalen via bol

     

  • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Rockerz

  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

  • Wettelijke garantie via Rockerz

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft in de corona periode toen alle sportscholen gesloten waren een hele mooie home gym opgebouwd en deelt al zijn home gym ervaring, kennis, fouten en meer met je in artikelen!

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen, hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *