In welke volgorde moet je (home) gymspullen kopen?

Koop deze gymspullen + volgorde

Gemiddelde leestijd: 21 minuten

In welke volgorde moet je home gym spullen kopen? Ik heb je al heel erg geholpen met alle home gym artikelen en content die ik al voor je heb gemaakt. Heb je ten eerste nou nog geen idee hoe je überhaupt een home gym moet bouwen?

Dan wou ik zeggen dat je een ander artikel moet lezen, maar dit is eigenlijk juist een heel goed artikel om meer over home gyms te leren. Dus, weet je nou nog zo goed als niks over home gyms bouwen maar wil je thuis wel goed kunnen sporten, geen zorgen! Ik ga je helpen!

Maar waarom moet je mij eigenlijk vertrouwen? Nou, ik heb zelf ook een home gym en ben momenteel nog aan het bouwen. En ik bied je niet veel meer aan dan je nodig hebt. Als je het niet nodig hebt, ga ik ook zeggen, koop het niet!

In welke volgorde moet je home gym spullen kopen? Afbeelding 1

Eigenlijk bij elk artikel over home gyms waar ik over fitness uitrusting vertel, bied ik eigenlijk allemaal dingen aan die ik zelf al heb en tot de dag van vandaag iets aan heb gehad of nog ga kopen.

Simpel gezegd: Ik raad je alleen producten aan die ik zelf heb en nog steeds goed vind, of producten die ik nog heel graag wil kopen. Heb ik het ooit gehad en denk ik: ”Dit is echt een slecht product”. Ga ik het je ook niet aanraden en je er over vertellen.

Ik wil je aan het einde van de dag namelijk helpen met je home gym te bouwen en ervoor zorgen dat jij je fitness doelen behaalt en beter in je vel gaat zitten.

Oké, genoeg gepraat, laten we maar met de volgorde beginnen!

Het hangt van je trainingsstijl af!

Voordat we eigenlijk beginnen met de volgorde is het belangrijk dat je eerst wat dat het van je trainingsstijl afhangt. Dit betekent niet dat ik geen volgorde kan maken, maar eerder dat ik zeg wat voor wie is. Bijvoorbeeld: Nummer 1 is een pull up bar.

Dan zeg ik dat dit zo is voor iemand die eerst de basis wilt hebben en de nummer 1 voor iemand die gelijk gewicht wilt hebben een halterstang met halterschijven is.

Ik hoop dat je dit snapt, laten we nou heel snel naar de volgorde gaan!

#1: Pull up bar, dip bars of gymringen

Zoals ik net al zei: Ga apart kijken naar welke trainingsstijl jij hebt. Maar voor nummer 1 maakt het niet veel uit, want dat is voor iedereen hetzelfde. Als je nou wat meer met lichaamsgewicht training doet zijn de gymringen misschien beter, of gewoon allemaal.

Als je meer een ”normale” thuissporter bent, zou ik de pull up bar en misschien ook de dip bars aanraden. Ik zou als basis sowieso (als je er één moest kiezen) honderd procent voor de pull up bar gaan. Je kunt zelfs, als je een pull up en dip bar kopen die in één apparaat zit.

Suggesties voor pull up bars:
 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Sportive Choice

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Sportive Choice

 • Gratis verzending

 • Grootste assortiment fitnessartikelen van Nederland sinds 2012

 • 2 jaar garantie

 • Klanten geven een 8.3/10

 • 14 dagen retourrecht

 • Track & trace

 • Achteraf betalen

In welke volgorde moet je home gym spullen kopen? Afbeelding 2

Als je dus minder met lichaamsgewicht training doet maar wel de basis wil doen, kun je voor een pull up of dip bar gaan. Je kunt natuurlijk ook voor allebei gaan, maar als je dat doet is zwaar aan te raden (als je normale soort lichaamsgewicht oefeningen doet) dat je het pull up en dip station neemt.

Wil je nou nog meer informatie over pull up bars, dip bars, pull up en dip bars en gymringen? Geen zorgen, hier staat een artikel voor je klaar! Klik hier!

Nog wat meer suggesties:
 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Matchu Sports B.V.

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Matchu Sports B.V.

 • Gratis verzending

 • Grootste assortiment fitnessartikelen van Nederland sinds 2012

 • 2 jaar garantie

 • Klanten geven een 8.3/10

 • 14 dagen retourrecht

 • Track & trace

 • Achteraf betalen

#2: Halterschijven en halterstang en dip/pull up riem

Voordat je me op mijn eigen woorden gaat wijzen, ja ik zeg altijd dat je halterschijven moet kopen op een tweedehands handelsplaats. Ik weet het, en hier ben ik het nog steeds mee eens, want dit moet je ook doen. Ben je nou nog nieuw hier en weet je nog niet waarom dit zo is:

Oké, door de quarantaine en de groeiende vraag naar home gym uitrusting en dus ook halterschijven, hebben bedrijven de prijs lekker omhoog gegooid. Het is dus een stuk duurder dan het eerder was. Dit is natuurlijk niet bij elk bedrijf zo, maar bij de meeste wel.

In welke volgorde moet je home gym spullen kopen? Gif

Mensen op marktplaats en andere tweedehands handelsplaatsen hebben het misschien al lang en willen er misschien vanaf (voor verschillende redenen) en deze mensen verkopen het dus voor minder dan de bedrijven die de prijs lekker omhoog gooien.

Dat was even een korte uitleg, maar er is wel één ding: Als je nou een hele goede halterstang ziet met halterschijven voor een redelijke prijs en je wilt snel beginnen met trainen, koop deze dan als het een hele set is.

Als je niet zo’n set ziet die je een goede prijs vind, koop dan honderd procent je halterschijven tweedehands! Maar nu je die halterschijven hebt, wat moet je dan nu doen? Nu je een hele goede set hebt (en let even goed op de diameter, hier zo meer over).

Halterstang kopen

Dan moet je nu een halterstang kopen en misschien nog een dipriem. Nog even over die diameter: Je hebt 2 verschillende diameters: Rond de 30 mm (millimeter) en rond de 50 mm.

Als je dus op marktplaats of ergens anders halterschijven van een diameter van 30 mm koopt en dan niet oplet en je koop een halterstang met een diameter van 50 mm dan heb je dus niks aan je halterschijven.

Heb je een halterstang van 50 mm (let hier ook op want er staat soms bij dat de grip 28 of 28,5 mm is, terwijl het deel waar de halterschijven aan moeten iets anders is). Koop eerst een halterstang van 50 mm of 30 mm.

Op fitness seller kun je hele goede halterschijven, halterstangen en zelfs dipgordels vinden, klik op de knop die je wil bekijken.

Als je een halterstang van 30 mm gaat kopen, let dan op de prijs en tot hoeveel die belastbaar is. Als je nog geen eens 100 euro ervoor hoeft te betalen is het slechte kwaliteit. Koop het dan alsjeblieft niet!

Als je namelijk zwaar wilt gaan, ga dan niet voor een zwakke stang, maar echt een stevige waar je lang mee door kan gaan en ook veilig mee kan trainen. Dan nog als laatste, voor de mensen die meer met lichaamsgewicht houden of dit gewoon willen.

Kun je ook nog een dipriem kopen! Dit is een riem die je over je taille doet en dan kun je er halterschijven aan bevestigen waardoor je er lichaamsgewicht oefeningen mee kan doen met extra gewicht. Als je al halterschijven hebt, is dit een hele goed investering!

 • Gratis verzending

 • Grootste assortiment fitnessartikelen van Nederland sinds 2012

 • 2 jaar garantie

 • Klanten geven een 8.3/10

 • 14 dagen retourrecht

 • Track & trace

 • Achteraf betalen

#3: Half rack en halterbank

Nu je de al heel wat spullen heb en je ook halterschijven met een halterstang heb, kun je wel deadlifts doen maar niet echt sqauts, overhead press en nog meer. Je hebt ook nog een plek nodig waar je halterschijven op kan bergen en je je veilig kan squaten en nog veel meer oefeningen kan doen!

In welke volgorde moet je home gym spullen kopen? Afbeelding 3

Voor een home gym is een half rack heel handig, omdat je hiermee kan squaten en nog veel meer kan doen.

#4: Cardio spullen

Het laatste dat handig is voor je home gym zijn cardio spullen. Sommige mensen willen een roeimachine, andere willen een bokszak, sommige willen een springtouw en sommige zeggen zelfs dat ze al cardio doen in hun krachttraining.

Ik heb zelf een bokszak en een springtouw en zou niet heel erg aanraden om een roeimachine of een andere cardio machine te kopen. Je mag het zeker nog doen, maar ik zou het niet aanraden want het neemt veel ruimte in en het is duur voor wat je er mee kan doen.

In welke volgorde moet je home gym spullen kopen? Afbeelding 4

Wat kan je namelijk naast roeien op een roeimachine doen? En dit is niet per se erg, maar als je al genoeg geld hebt uitgegeven en niet heel veel ruimte meer over hebt, koop dan geen cardio machine.

En als je niet veel met een bokszak hebt, koop die dan ook niet. Als je geen ruimte hebt om touwtje springen kun je die ook beter niet kopen.

Maar kijk zeker even naar mijn home gym extra’s artikel die ik al voor je heb gemaakt!

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft in de corona periode toen alle sportscholen gesloten waren een hele mooie home gym opgebouwd en deelt al zijn home gym ervaring, kennis, fouten en meer met je in artikelen!

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er iets aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *