Home gym hacks en tricks!

Steel deze tips en bespaar veel geld!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Home gym hacks en manieren om geld te besparen!. Een home-gym kan veel geld kosten, dat weet je vast al. Alleen gaan we daar vandaag een stokje voor steken, of in ieder geval ervoor zorgen dat jij geen duren onnodige spullen gaat kopen.

Een paar van deze hacks heb ik zelf bedacht, andere heb ik van andere home-gym kanalen. Ik zal deze home-gym kanalen (en eigenlijk één in het bijzonder even linken).

Goed, laten we dan nu maar beginnen met de hacks en manieren om geld te besparen!

De tennisbal hack

We beginnen met de tennis bal hack, en dit is gelijk ook degene die ik heb van garage gym reviews. Maar het is zo’n briljante hack, dat ik hem niet wou achterhouden.

Goed, je kent vast allemaal die duren en zware machines in de sportschool, maar als je die voor je home-gym wilt kopen kost het ontzettend veel geld, ruimte en het kan meestal ook maar één oefening doen.

Veel mensen willen daarom en om andere redenen ook zoiets als een ”landmine” waar je je haltertang in één kant in kan doen en aan de andere kant halterschijven kan doen. Hiermee kun je sommige oefeningen zoals de hack nadoen.

Maar het ding is: Landmines zijn ongelofelijk duur voor wat je ermee kan doen en dat geld kan je beter spenderen aan andere dingen. De goedkoopste die je kunt kopen zijn rond de 50 euro.

Daarom is er een goed hack. Koop of pak een tennisbal. Koop ze in pakjes van drie of zo, en snij één van deze tennisballen door midden. Nu heb je twee zachte helften. En één hiervan kun je om het deel doen van je halterstang waar geen gewichten aan zitten.

(Je kunt ze later alle twee ook nog gebruiken voor je dumbells)

Dit is beter voor de halterstang en voor je muur en vloer. Want sommige mensen slaan gewoon één van die eindjes tegen de muur en grond, en dat is niet heel fijn voor je muur en vloer en ook niet voor de halterstang.

(Let op: Heel veel shops verkopen tennisballen voor veel te veel, zoek de goedkoopste op als je er nog geen hebt en koop zo min mogelijk als je er ook niet echt veel nodig hebt.)

Weerstandbanden

De volgende hack zijn weerstandbanden. Je denkt misschien: Maar wat is hier een hack aan? Nou als je weerstandbanden hebt kun je veel oefeningen doen. Je kunt goed opwarmen, het gebruiken om op sommige plekken minder gewicht te brengen met een oefening als je bijvoorbeeld een blessure hebt.

Maar als je ze op de goede manier plaats kun je ook veel oefeningen doen die je normaal niet kan doen.

Je zou bijvoorbeeld een lat pulldown of tricep pushdown kunnen doen als je de banden op een goede manier bevestigd. Het is hier wel belangrijk voor dat je meerdere soorten weerstandbanden hebt, anders kun je niet echt overloaden.

Als je echt het maximale uit bijvoorbeeld tricep extension of lat pull down wilt halen kun je altijd nog een lat pulley halen.

Je zou bijvoorbeeld iets kunnen halen zoals dit:

  • Bestellen en betalen via bol

  • Inclusief verzendkosten, verstuurd door AJ-Sports.nl

  • Ophalen bij een bol afhaalpunt mogelijk

  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

  • Doordeweeks ook ’s avonds in huis

Weerstandbanden en kabelsystemen zijn heel handig voor isolatie werk en andere hele goede oefeningen. Of je nou een weerstandbanden set hebt en een kabelsysteem, het is allemaal super ideaal!

Nog even: Als je al je halterschijven en zo hebt, dan is er niet veel reden om grote machines met alles te kopen. Je wilt misschien voor de hele mooie machine gaan waar je een hele goede een heel kabel systeem bij krijgt en je ook in de machine gewicht bij krijgt.

Maar dit nergens voor nodig. Je hebt nu toch al gewicht, dus waarom zou je niet een lat pulley want montage nemen zoals de eerste om veel goedkoper en beter af te zijn.

Wat ik wil zeggen: Als je al je gewichten en powerrack enzovoort al hebt, dan is het veel beter om een goede kwaliteit lat pulley te kopen met verschillende handvaten voor verschillende oefeningen bijvoorbeeld.

Opberg plaats

Misschien heb je nu al een grote home-gym waarvan je niet weet waar je veel spullen moet doen en dat het er dan een beetje uitziet als dit:

Overal spullen, omdat je niet weet hoe je het moet opruimen en nog veel belangrijk: Je weet niet waar je het moet opbergen. Dit is heel irritant want het ziet er rommelig uit (wat het ook is), je hebt minder ruimte, het wordt het viezer en onhygiënischer en het verpest sowieso je motivatie om er te trainen.

Dan nu een vraag: Heb je een powerrack? Als het antwoordt ja is raad ik je aan om deze dingen te kopen (hier kun je je halterschijven op kwijt):

Deze kun je in één van de gaten doen van je powerrack en weerstandbanden, dip gordels, springtouwen en nog veel meer hangen. Heb je nou nog geen powerrack, of wil je die dingen gewoon niet aan je powerrack hangen? Helemaal goed, dan kun je altijd nog een soort haken kopen en aan je muur doen.

Op de muur hangen is ook super fijn, omdat het dan een stuk minder stof mee pakt en goed in takt blijft.

Halterschijven opbergen

Maar hoe zit het nou met halterschijven opbergen? Je kunt altijd een goed halterschijf rack kopen, maar deze zijn meestal best wel duur en je kunt beter iets anders. Wat ik aan zou raden als een powerrack heb met aan alle vier de kanten gaten,

zijn utility pins voor je powerrack. Dit zijn een soort staven die je in je powerrack doet aan de zijkant. (Zie voorgaande kopje). En hier kun je halterschijven op laden. Vind ze wel voor jou maat van halterschijven. Dit kan 30 mm of 50 mm zijn of zelfs nog anders. En ga natuurlijk niet over de maximale belastbaarheid.

Heb je nou geen powerrack, of geen powerrack met aan de zijkanten gaten? Dan zou ik aanraden om op marktplaats te zoeken naar een halterschijf/sandbags opberg rack. Wat je ook kan doen is naar een bouwmarkt gaan en een stevig rack kopen zoals dit:

Ik zou wel aanraden om dit zo stevig mogelijk te doen zodat je halterschijven er met gemak op kunnen liggen.

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft al ruim vier jaar ervaring met het bouwen van home gyms, een passie die ontstond in 2020 toen alle sportscholen wegens omstandigheden gesloten waren. Op deze website deelt hij zijn uitgebreide kennis, ervaringen, fouten en meer. Zijn artikelen bieden waardevolle tips en inspiratie voor iedereen die het beste uit hun home gym wil halen.

Dat waren de hacks en tricks

Dat waren de hacks en tricks. Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *