Home gym extra’s die jij nodig hebt!

4 items die jou home gym nodig hebt!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Je hebt misschien al een paar van mijn home gym artikelen gezien, en misschien heb je al een redelijke home gym gebouwd, of misschien niet.

Als je nou nog geen idee hebt, zou ik je eerst aanraden om een artikel te lezen waar ik bespreek welke spullen essentieel zijn voor je home gym. Klik hier.

Home gym extra's die jij nodig hebt! Afbeelding 1

Nu er alleen nog mensen zijn die al redelijk wat spullen hebben (en dit hoeft niet hetzelfde te zijn als in het artikel dat ik heb gelinkt, want iedereen heeft een andere trainingsstijl).

Ik ga je natuurlijk niet zomaar 4 items geven en dan zeggen dat je ze nodig hebt, gewoon ”omdat”. Nee! Ik ga je goede redenen geven over waarom ze goed zijn. En even als extra argument: Ik heb bijna elk item zelf in mijn home (niet exact hetzelfde product, maar wel hetzelfde soort product).

Het enige product dat ik nog niet heb, ben ik van plan om te kopen. Hiermee wil ik aangeven dat ik je niet zomaar troep en random dingen aanbied, nee, ik heb en wil ze zelf ook!

Na dat gezegd te hebben, laten we beginnen!

Item 1: Liquid Chalk

De eerste extra die jij in je home gym moet hebben, is liquid chalk! Het is heel handig als je dit in je home gym hebt, maar laat me eerst is uitleggen wat het überhaupt is.

Liquid chalk is magnesium in vloeibare vorm. Dit helpt met je grip en zorgt ervoor dat je niet door je grip wordt tegengehouden om meer oefeningen te doen. Je kunt ook normale magnesium kopen, maar het probleem hiervan is dat het heel veel rommel achterlaat. Met liquid chalk wordt dit probleem opgelost:

Je doet een beetje op je hand, wrijft het over je twee handen en dan nu wachten tot dat het is opgedroogd. Als je klaar bent, was het gewoon af met water en misschien nog zeep als je dit belangrijk vind.

Home gym extra's die jij nodig hebt! Gif

Het laat dus geen rommel achter en het is makkelijk mee te nemen. Je moet wel even wachten als je de liquid chalk op je handen hebt gedaan, omdat die nog vloeibaar is. Maar na een paar seconden is dit geen probleem meer. Je kunt zelf ook zien of het al is opgedroogd of niet.

Liquid chalk is iets dat ik enorm veel gebruik, vooral als ik mijn rug en biceps train (pull day). Sterker nog, ik kan niet zo snel meer een pull day bedenken die ik hebt gedaan in de laatste 9 maanden waar ik geen liquid chalk heb gebruikt!

Daarom raad ik liquid chalk aan. Of je nou aan calisthenics, gewichtheffen of gewoon van alles een beetje doet, dit is echt een hele goede aankoop voor je home gym!

Deze liquid chalk is 250 milliliter en een goede deal.

Item 2: Springtouw

De volgende extra die jij nodig hebt voor je home gym is een springtouw! Ja een simpel springtouw! Het moet goede kwaliteit zijn, maar als je dat hebt is het goed. Waar is een springtouw dan eigenlijk goed voor? Vraag je je misschien af.

Een springtouw is heel goed om cardio mee te doen. Voor veel mensen is dit zelfs de leukste cardio die er is. Waarom? Dat kan ik moeilijk uitleggen, maar je komt er vast zelf achter wanneer je een springtouw hebt.

Home gym extra's die jij nodig hebt! Afbeelding 2

Het enige probleem met een springtouw: Als je plafond laag is een en je weinig ruimte hebt, dan kun je moeilijk je springtouw gebruiken. Ga daarom op je balkon springtouwen of anders in je tuin of buiten als je binnen geen ruimte hebt.

Verder is een springtouw heel handig om cardio mee te pakken en vet te verbranden en natuurlijk je beweging te krijgen. Het beste: Het neemt bijna geen ruimte op. Je kunt ze gewoon in een laadje stoppen of ergens ophangen aan een haakje.

Het kost bijna niks, het is makkelijk om op te bergen en het is handig voor cardio en beweging! Wat wil je nog meer? Ik heb zelf natuurlijk ook een springtouw, maar zou wel aanraden om ervoor te zorgen dat je een ruimte hebt waar je je springtouw kunt gebruiken. Anders ga je je springtouw namelijk niet gebruiken.

Vind daarom nu even een plek in je huis waar je dit kan doen. Je kan lopen naar die plek of gewoon erover nadenken. Maar dit is de enige tip die ik je meegeef over een springtouw.

Verder: Heel handig en zeker gebruiken!

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Nuvance

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Nuvance

Item 3: Bokszak

Het derde item dat je nodig hebt, is een bokszak! Misschien heb je al een bokszak, maar het is toch een handig item om te hebben in je home gym. Laat me voor dat we verder gaan eerst uitleggen wat het verschil is tussen een bokszak en een boksbal.

Iedereen heeft het altijd over een boksbal, maar niet alles is een boksbal. Een boksbal is iets waar je tegenaan kunt boksen wat een bal vorm heeft. Een bokszak heeft geen bal vorm.

Daarom heet het ook een boks ”zak”. Ik weet dat je dit je waarschijnlijk helemaal niks boeide, maar ik wou het toch even bespreken. Nou goed, laten we weer doorgaan waar we mee bezig waren.

Home gym extra's die jij nodig hebt! Afbeelding 3

Een bokszak is heel handig voor cardio en natuurlijk ook voor vechtsport. Of je nou vechtsport of niet doet, een bokszak is altijd handig voor cardio en vet verbranden. Daarom is het heel goed om een bokszak in je home gym te hebben.

Ik heb zelf natuurlijk ook een bokszak en het is een hele goede manier om vet te verbranden. Daarom zou ik je ook aanraden om een bokszak te kopen. Als je een vechtsport doet is het al helemaal goed, want dan kun je nog oefenen.

Met deze bokszak moet je wel even kijken of je afmetingen kloppen zodat je hem goed kan ophangen, maar apart van dat is het een hele goede.

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door De Kennemergroep

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via De Kennemergroep

Item 4: Weightbelt/gordel

Als allerlaatste item heb ik voor je: Een weightbelt. Maar waarom heb ik dit nou weer nodig? Laat ik je dit eens uitleggen. Een weightbelt is heel handig voor bijvoorbeeld weighted dips en pull ups. Maar je kan er nog meer mee.

Als je nou nog geen halterschijven of gewichtsplaten of schijven hebt, zou ik die eerst kopen. Maar heb je die al? Dan kun je nu weighted pull ups, dips en nog meer doen. Daarom is dit een extra voor als je al gewichten en een halterstang hebt.

Als je nog geen halterschijven hebt, heeft dit niet heel veel zin, maar heb je deze wel? Dan kun je altijd nog een weightbelt kopen, sterker nog, ik zou het aanraden. Als je een pull up bar en dip bars hebt, kun je deze nu ook goed gebruiken.

Deze weightbelt is maximaal belastbaar tot 100 kilo, wat je niet snel bereikt. Deze weightbelt is daarom heel stevig en zou ik aanraden.

 • Gratis verzending

 • Grootste assortiment fitnessartikelen van Nederland sinds 2012

 • 2 jaar garantie

 • Klanten geven een 8.3/10

 • 14 dagen retourrecht

 • Track & trace

 • Achteraf betalen

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen. Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *