De beste fitnessbanken met veel variatie!

Zoek je een goede fitnessbank om te kopen? Alles dat je moet weten!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Dus je wil een fitnessbank kopen? Het eerste dat je moet weten is dat verstelbare fitnessbanken over het algemeen altijd ”beter” zijn dan vlakke fitnessbanken. Je hebt meer variatie in je training waardoor je er zoveel meer oefeningen op kan doen.

Dit is noodzakelijk voor een home gym omdat je vaak worstelt met beperkte ruimte en vaak ook geld. Een beetje zonde om dan 3 verschillende fitnessbanken te kopen. Maar goed, je moet natuurlijk wel weten welke verstelbare fitnessbank voor jou is en welke juist niet.

Wil je hier nou hulp bij? Scrol dan verder! Wil je eerst nog meer informatie over het verschil tussen verstelbare en vlakke fitnessbank? Bekijk dit artikel dan even voor wat meer informatie.

Een goede fitnessbank vinden en kopen

Het begint allemaal met beseffen dat je wel wat geld moet investeren. Misschien maakt dat je niet uit, maar misschien ook wel. Wat je je moet beseffen is dat als je een slechte kwaliteit fitnessbank hebt en je gaat met zwaar gewicht trainen, dan is er een kans dat die doorzakt.

Een powerrack in een sportschool

Dit is niet om je bang te maken, want dat gebeurt niet snel. Tenminste, als je er één koopt met goede kwaliteit. Je vind een goede vlakke fitnessbank al snel voor een lagere prijs dan dat je een goede verstelbare fitnessbank koopt.

Maar dat is natuurlijk logisch, want je kan meer met een verstelbare. Neem nooit genoegen met de redelijke verstelbare banken, ga echt voor de goede. Dat is vaak een investering die je voor heel lang hebt.


Atx bench

Atx heeft hele goede uitrusting voor iedereen en is ook een best bekend merk onder home gym/sportschool equipment. Door deze goede kwaliteit is het ook een goede optie voor je home gym. Er zijn veel benches van Atx, maar de beste webwinkel waar ze heel veel goede Atx benches aanbieden is toch wel fitness seller.

Zoek je nou een goede Atx fitnessbank om te kopen? Dan kun je hier gelijk een kijkje nemen. We gaan zo nog meer specifiek kijken naar goede benches. Maar als je alvast wilt kijken, klik dan hieronder:


Atx multi bench mbx 660

Als je op zoek bent naar een heavy duty bench voor je home gym die stabiel is, veel gewicht aan kan en een product die je niet snel hoeft te vervangen. Dan zit je voor de Atx multi bench mbx 660 goed.

Doordat de bank tot 400 kilo belastbaar is hoef je je nooit zorgen te maken dat er iets mis gaat tijdens trainen. (tenzij je 300 kilo bencht en je weegt zelf meer dan 100 kilo, maar daar gaan we even niet vanuit).

Man is aan het bankdrukken met een fitnessbank.

Verder is het zitgedeelte van de bank in 6 standen verstelbaar wat zorgt voor variatie (in vergelijking met een vlakke fitnessbank, die niet verstelbaar zijn). En de rugleuning (dit is het langste en grootste stuk van de bank) is in 14 standen verstelbaar.

Dit betekent decline, normale en incline bench press. En dat is nog het de top van de ijsberg, je kunt nog veel meer met deze bank. Ook zorgt het zware gewicht van de bank (43 kilo) ervoor dat die nooit echt kan kieperen als je met zwaardere gewichten traint.

Dit kan soms gebeuren met goedkopere en lichtere fitnessbanken. Maar met deze bank hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. En tot slot heeft deze fitnessbank ook nog de optie voor toevoegingen. Denk dan aan leg extensions, bicep curl en nog meer).

Voordat je koopt

Voordat je besluit om deze bench te kopen, is het nog belangrijk dat je een paar dingen weet. Ten eerste: Deze bench is niet voor iedereen. Als je niet heel zwaar traint (dus niet met heel zwaar gewicht) of je hebt geen plannen om hier naartoe te werken, dan is het niet geheel verstandig om deze fitnessbank te kopen.

Veilig willen trainen is begrijpelijk maar dat kan ook met andere benches met een lagere belastbaarheid, die ook goedkoper zijn. Begrijp het niet verkeerd, deze bench is van hele goede kwaliteit.

Dus niet voor iedereen

En dat zie je aan de prijs. Maar er zijn ook mensen die deze bench niet nodig hebben en alleen maar onnodig geld besteden hieraan. Dus weet je van jezelf dat je nooit 100 kilo wilt of gaat benchen (of in ieder geval nog lang niet).

Fitnessbanken in een sportschool.

Of andere oefeningen waar je een bench nodig voor hebt met dit gewicht, kun je het best nog even doorkijken naar een betere optie. Ben je nou een powerlifter, weet je al dat je met dit soort gewicht kan trainen of kom je dichtbij? Dan is deze bench juist een goede optie.

Als je iets in de richting van powerlifting doet of sowieso met gevaarlijk zware gewichten trainen, dan is het super belangrijk dat je een goede bench hebt, en deze kan dit zeker bieden. Je hoeft de bank trouwens niet op te tillen. De bank heeft wieltjes en een bij de zitting zodat de bank gemakkelijk kan verplaatsen.

Body-Solid SFID325

Als je nog niet genoeg had en nog iets zwaarders wil. Deze fitnessbank is belastbaar tot 450 kilo en heeft 7 standen waarin je de bank kan verstellen. En de zitting kan je in 2 standen doen (recht en een klein beetje naar beneden). Door de kussens lig je extra stevig zodat je zwaar gewicht kan tillen.

Wederom is dit het best voor mensen die aan powerlifting doen of gewoon in het algemeen zwaar gewicht tillen. En eventueel ook sportscholen die nog een goed bank vinden

Atx halterbank

Misschien wil je veel liever een halterbank zoeken en kopen in plaats van klassieke fitnessbank te kopen. En daarvoor zijn er natuurlijk ook opties. Want op fitness seller hebben ze ook goede Atx halterbanken. Dus goed, laten we maar weer kijken naar alle opties en welke wel en niet goed voor jou zijn.

Wat is het verschil tussen een halterbank en trainingsbank?

Misschien is dit iets dat je nu afvraagt en dat is begrijpelijk. Bij een trainingsbank krijg je alleen de bank en bij een halterbank krijg je ook nog een soort rack zodat je je halterstang en gewichten ook nog kwijt kan.

Een halterbank is handig als je nog geen powerrack hebt of juist als je je powerrack en fitnessbank apart wilt houden. Veel mensen hebben in hun home gym bijvoorbeeld maar 1 powerrack en een trainingsbank.

Dit betekent dat je je trainingsbank steeds in je powerrack moet doen als je wil trainen daarmee. Sommige mensen hebben dat dus liever niet of hebben dus nog geen powerrack. En precies voor de mensen die dat willen is een halterbank bedoelt. (Natuurlijk ook voor sportscholen).

Wat is belangrijk om te onthouden bij een halterbank?

Het eerste belangrijke dat je moet onthouden bij een halterbank is dat het iets van safety spotters heeft (stangen die het gewicht opvangen als je niet meer kan) zodat je veilig kan trainen.

Als je dit niet per se nodig hebt, zorg er dan tenminste voor dat je het altijd een spotter doet voor je eigen veiligheid. Ook al gaat dit artikel over verstelbare fitnessbanken, toch zijn lang niet alle halterbanken verstelbaar.

Man is aan het bankdrukken op een halterbank

Voor sommige mensen is dit nog niet eens heel erg. Want die vinden bankdrukken misschien alleen belangrijk. En die hoeven bijvoorbeeld geen incline bench te doen of iets in die richting.

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat de halterbank niet te groot is voor de kamer of plek waar je hem neer wilt zetten. Dat klinkt misschien logisch maar kijk daar wel goed naar.

Naast die 3 belangrijke punten, (en misschien dat je halterstang er goed op past) gaat het meer om persoonlijke dingen. Dus kijk hieronder naar goede kwaliteit Atx halterbanken

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft al ruim vier jaar ervaring met het bouwen van home gyms, een passie die ontstond in 2020 toen alle sportscholen wegens omstandigheden gesloten waren. Op deze website deelt hij zijn uitgebreide kennis, ervaringen, fouten en meer. Zijn artikelen bieden waardevolle tips en inspiratie voor iedereen die het beste uit hun home gym wil halen.

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *