De beste fitness kabelsystemen voor je home gym!

Alles dat je moet weten over een fitness kabelsysteem!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Dus jij wilt een fitness kabelsysteem voor je home gym die je kan gebruiken voor je fitness oefeningen? Dat is begrijpelijk want fitness kabelsystemen kunnen een ander soort gevoel en training geven dan je normaal gewend ben en het opent weer nieuwe oefeningen die je eerder niet echt kon doen.

In dit artikel gaan we de beste kabelsystemen voor je home gym bespreken. Er zijn verschillende prijscategorieën en er zijn ook verschillende versies van het fitness kabelsysteem. Laten we de inleiding nou maar kort houden en beginnen met het artikel!

Welke soorten zijn er?

Een fitness kabelsysteemset met attachments

Als eerst even snel: Welke versies van kabelsystemen heb je allemaal en welke zijn beter in wat en hoe zit dit allemaal? Nou, om even te beginnen met de goedkoopste en makkelijkste optie: Een fitness kabelsysteemset met attachments.

Deze dingen zijn redelijk goedkoop en daardoor is de kwaliteit altijd slechter…. althans dat zal je denken, alleen vertellen de reviews over dit soort producten meestal iets anders, deze zijn bijna alleen maar positief. Het voordeel aan deze dingen is dat ze je niet tonnen aan geld kosten en ze makkelijk bevestig baar zijn.

Man doet bicep curls met een machine in de sportschool

Het principe is namelijk super simpel. En je kan deze er makkelijk weer afhalen als je weer wat ruimte nodig hebt. Maar goed, er zijn ook nadelen aan dit product.

Je moet om het fitness kabelsysteem te gebruiken al eigen gewichten hebben. Dit vermelden de verkopers vaak wel trouwens dus dat is goed, maar je hebt dus vooraf al wel halterschijven nodig.

Als je allang een home gym hebt en je wilt dus als extra erbij kopen om je home gym uit te breiden of zoiets, dan is dit geen probleem, maar is dit één je eerste dingen die je koopt? Dan is het misschien niet het verstandigst.

Ze zeggen op het product dat je twee oefeningen kan doen, maar als je creatief bent kun je veel meer oefeningen op deze dingen doen. Dit is dus een zeer goede keuze.

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door zoluko.nl

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via zoluko.nl

Een kabelmachine

Dit is een machine met een kabelsysteem, maar meestal niet een hele grote. Je kan bijvoorbeeld een bepaalde kabel machine kopen waar je een bepaalde oefening op kan doen.

Deze dingen zijn wel duurder dan een simpele kabelsysteem set, maar dat is logisch, want je krijgt er een machine bij. Sommige hebben ook al gewichten in de machine verwerkt. Bij sommige ingewerkte machines is dat nodig, bij andere is aan te raden om je eigen gewichten te gebruiken (dat bespaart geld).

Cable crossover

Met deze machine kun je veel verschillende spiergroepen trainen. Het zijn 2 ”palen” met gewichten aan allebei de kanten en voor links en rechts een kabel. Je kunt deze dus gebruiken om ze bij elkaar te trekken, weg te duwen enzovoort.

Dit is heel goed voor de definitie en kracht voor je borst en schouders en ook wel een beetje je triceps.

Man doet standing cable fly in sportschool

Deze dingen zijn nog al groot en kosten heel wat geld, maar zijn dus wel heel goed voor dit soort oefeningen. Ze komen ook bijna altijd met (nog nooit één gezien zonder) met gewichten, wat goed is, want dan heb je niet super veel halterschijven nodig, maar daardoor wordt het ook wel duurder.

Veel mensen vinden dit één van de beste machines in de sportschool, alleen is dit dus wel een redelijk duren machine die veel mensen niet zo snel kunnen kopen voor hun home gym.

Wat is de beste optie voor jou?

We hebben nu de verschillende soorten kabelsystemen besproken (tenminste, de meest voorkomende), maar dan weet je nog steeds niks over welke het best is voor jou om te kopen.

Dus in dit deel van het artikel gaan we kijken naar wat de beste redenen voor ieder soort kabelsysteem zijn (die we hebben besproken) om te kopen. En natuurlijk ook redenen om niet een bepaald soort fitness kabelsysteem te kopen.

Redenen voor een kabelsysteem set met attachments

Als je niet veel ruimte in je home gym hebt en je hebt bijvoorbeeld al halterschijven, dan is een kabelsysteemset een hele goed optie. Het is namelijk makkelijk op te hangen (waarschijnlijk het best voor bij je powerrack of een aparte constructie maken) en het redelijk goedkoop.

Je hoeft niet extra geld te betalen voor een machine waar je misschien helemaal geen plek voor hebt en je kunt het als je wilt ooit nog verplaatsen. Hierdoor heb je echt alleen de benodigde items en niet meer.

Man doet tricep extension in de sportschool

Redenen tegen een kabelsysteem set met attachments

Er is eigenlijk één voornamelijk reden om niet voor een kabelsysteem set te gaan en dat is omdat je iets van hogere kwaliteit wil. Begrijp het niet verkeerd: Een kabelsysteem set met attachments is van hele goede kwaliteit. Kijk maar gewoon eens naar de reviews op het product.

Maar als je iets beters wilt, kan dit een reden zijn om dit product over te slaan voor je home gym. En dan voor iets nog beters te gaan.

Redenen voor kabelmachines en cable crossovers (lat pulldowns, tricep extension etc.)

Ten eerste is even belangrijk om te zeggen, dat tenzij je bakken met geld wilt besteden aan super veel verschillende machines, is het niet heel verstandig om allemaal aparte machines hiervoor te kopen.

Vrouw doet lat pulldowns in de sportschool

Maar als je ook nog een cable crossover wilt dan moet je twee machines kopen. En als je geld en ruimte genoeg hebt is dit geen probleem. Maar heb je dit niet, dan is het waarschijnlijk wel handig om een overweging te maken.

Maar goed, redenen voor een fitness kabelmachine zijn:

 1. Je hebt geld genoeg
 2. Je hebt ruimte genoeg
 3. En je wilt meer kwaliteit in je fitness kabelsystemen.

Je zou ook een cable crossover kunnen kopen en dan een kabelsysteemset voor verschillende andere oefeningen. Op fitness-seller kun je hele goede kwaliteit cable crossovers vinden en natuurlijk nog andere machines.

Redenen tegen kabelmachines en cable crossovers

De redenen tegen kabelmachines zijn eigenlijk heel eenvoudig:

 1. Je hebt niet heel veel ruimte of je zou niet weten waar je het kwijt moet.
 2. Je hebt niet heel veel extra geld voor dit soort dingen
 3. En (nog het belangrijkste) je bent al oké met de fitness kabelsysteem set met attachments.

Deze investering in je home gym wil niet iedereen en is niet iedereen bereid te doen. Misschien vind je het gewoon te veel geld of wat dan ook, dat is allemaal begrijpelijk. Maar wil je deze investering wel doen, dan heeft dit artikel hopelijk geholpen naar je keuze.

Bij fitness seller kan je niet snel fout gaan.

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft in de corona periode toen alle sportscholen gesloten waren een hele mooie home gym opgebouwd en deelt al zijn home gym ervaring, kennis, fouten en meer met je in artikelen!

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *