De beste fitness banken!

Deze fitnessbanken zijn ideaal voor jou home gym!

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Als je opzoek bent naar de beste fitness banken voor je home gym, dan ben je op de goede plaats. In dit artikel bespreken goede kwaliteit fitness banken voor je home gym. We kijken naar kwaliteit, prijs en de ruimte die je hebt voor je home gym. Laten we direct beginnen!

De 4 beste fitness banken! Afbeelding 1

Wat zoek jij in een fitness bank?

Als eerst wil ik je de vraag stellen: Wat zoek jij in een fitness bank? Voordat we het antwoordt hierop weten, kunnen we niet echt goed voor je kijken. Daarom heb ik een paar punten voor je gemaakt:

 • Wil je een vlakke of verstelbare bank?
 • Hoe veel gewicht moet die maximaal aankunnen?
 • Wil je alleen een bank of ook een standaard?
 • Wil je zo min mogelijk spenderen of juist veel spenderen?
 • Hoe veel ruimte heb?

Beantwoord deze vragen even voor jezelf en dan kunnen we verder. Wees wel eerlijk met jezelf, want eigenlijk kan je alleen zo een goede fitnessbank vinden. Nou goed, laten we nu maar naar de fitness banken gaan!

Nummer 1: VirtuFit Vlakke Trainingsbank

We gaan beginnen met een vlakke fitness bank. Deze bank is geheel zwart met een wit logo bovenaan op de bank. De bank kan in totaal (met gewicht en lichaamsgewicht) 250 kilo aan. Dit is best wel goed voor een fitness bank.

De 4 beste fitness banken! Afbeelding 2

De bank is dus wel vlak en je kunt hem dus niet verstellen. Het bankje is zeer stabiel en dat is eigenlijk het belangrijkste bij een fitness bank.

Laten we de voor en nadelen bespreken, zodat je wat meer overzicht hebt:

Voordelen:

 1. Het kan veel gewicht aan (250kg in totaal!).
 2. Het is een stabiel bankje.
 3. Je betaalt een redelijk goede prijs voor de kwaliteit.

Nadelen:

 1. Je kunt de bank niet verstellen voor meer variatie.
 2. Het is een best wel ”basic” bankje.

Wat ik met basic bedoel: Dat je naast bankdrukken en een paar dumbell oefeningen en misschien een paar been oefeningen, niet meer soorten oefeningen kunt doen. En als je dit goed vind, is dit een ideale fitness bank voor jou!

Met de kwaliteit is namelijk helemaal niks mis mee! De enige reden om deze over te slaan is: 1, Omdat je meer variatie wilt. Of 2, omdat je 250kg nog niet genoeg vind. Anders zou ik zeggen: Waar wacht je op?

 • Bestellen en betalen via bol

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Fitwinkel.nl

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Fitwinkel.nl

Nummer 2: Tunturi UB40 Utility Bench Verstelbare halterbank

De volgende fitness bank waar we het over gaan hebben, is de Tunturi UB40. Deze fitness bank is maximaal belastbaar tot 200 kilo (als je even doorleest zie je dat die 150 kilo een fout is en het meer aan kan).

De 4 beste fitness banken! Afbeelding 3

Het is in verschillende standen verstelbaar. Omdat die verstelbaar is kun je meerdere soorten oefeningen doen, maar is die ook een stuk duurder.

Het is natuurlijk een stabiel bankje die je zelf in elkaar moet zetten. Dit kan je heel leuk of juist helemaal niet leuk vinden. De bank is ook heel comfortabel en de leren vloerbescherming bij het bankje zorgt ervoor dat die extra stabiel is en niet weg slipt in je training.

Voordelen:

 1. Hij is stabiel en kan tot 150 kilo in totaal.
 2. Het bankje is verstelbare, dus je hebt meer variatie!
 3. Je zit of ligt altijd goed en comfortabel op het bankje door de bekleding.
 4. Het is goede kwaliteit.

Nadelen:

 1. Het is gelijk een stuk duurder
 2. Je moet hem zelf in elkaar zetten (je kunt dit als een voordeel of nadeel zien).

Deze bank is heel goed voor verschillende soorten oefeningen en eigenlijk is het enige dat je tegenhoudt je eigen creativiteit! Dit is niet te zeggen dat je allemaal domme en slechte oefeningen moet doen, maar je snapt wat ik bedoel!

Het enige dat je waarschijnlijk tegenhoudt is de prijs. En dit snap ik, maar als je een goede verstelbare fitness bank wilt hebben is dit één van de beste die ik kon vinden.

Ik zag namelijk ook verstelbare fitness banken met ”dezelfde” kwaliteit die rond de 60 euro waren, maar de reviews daarop waren allemaal niet zo goed (allemaal 1 ster).

We hebben er nog meer dus je hoeft nog niet te kiezen.

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Fitnessdelivery-nl

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Fitnessdelivery-nl

De 4 beste fitness banken! Gif

Nummer 3: Gorilla Sports Halterbank (Met verstelbare haltersteunen)

We hebben als volgende fitnessbank één van gorilla sports! Ik houd zelf best wel van gorilla sports, maar ik ga wel eerlijk zijn.

Dit is een vlakke fitness bank met verstelbare haltersteunen. Je kunt de halersteunen dus hoger of lager verstellen. En je kunt de fitness bank ook inklappen. De bank is belastbaar tot 200 kilo en is zeer stabiel.

Als je een fitness bank wilt hebben met haltersteunen, is dit een goede om te kopen. Je kunt ook dips doen op dit ding, maar als je een goed powerrack hebt gekocht kun je dit waarschijnlijk al doen.

Laten we nu maar naar de voordelen en nadelen gaan:

Voordelen:

 1. De bank is stabiel en kan tot 200 kilo.
 2. Hij komt met haltersteunen
 3. Je kunt er dips op doen.
 4. Het is best wel goede kwaliteit.

Nadelen:

 1. Je kunt voor iets duurder de verstelbare fitness bank kopen.
 2. De haltersteunen kun je ook van je powerrack gebruiken.
 3. Je kunt net zo goed een andere vlakke fitness bank kopen.

Het klinkt nu misschien alsof je dit helemaal niet moet kopen, maar er zijn zeker nog redenen om dit te kopen. Je kunt namelijk je halter bij de steunen kwijt en je kunt goed bankdrukken en wat je ook wilt doen.

Ik moet wel zeggen, dat dit de waarschijnlijk niet de allerbeste keuze kan zijn, ook omdat als je de verstelbare fitness bank wilt, net zo goed nog wat geld kan besparen.

Maar neem gerust een kijkje bij het product.

 • Gratis verzending

 • Grootste assortiment fitnessartikelen van Nederland sinds 2012

 • 2 jaar garantie

 • Klanten geven een 8.3/10

 • 14 dagen retourrecht

 • Track & trace

 • Achteraf betalen

Andere plekken waar je goede fitnessbanken kan vinden

Op fitness seller en betersport kun je ook hele goede fitnessbanken vinden. Je kunt dan zoeken naar halterbanken (dus met een haltersteun erbij) en losse fitnessbanken. Ze zijn vlak en verstelbaar en je kunt ze ook voor goede prijs-kwaliteits verhouding vinden!

Mijn advies

Ik ga je ook nog mijn advies geven. En ik ga dit zonder al te veel gepraat doen, want hier zit jij waarschijnlijk ook niet op te wachten. Dus: Zoek je iets wat je de basis kan geven, niet al te duur is, maar waar je wel gewoon goed je oefeningen op kan doen? Ga dan voor nummer 1.

Maakt het je niet uit wat voor variatie je hebt, maar wil je heel zwaar en veilig gaan liften? Ga dan voor nummer 4. Wil je iets dat gewicht aan kan, en tegelijker tijd ook variatie bied? En wil je daar iets meer geld op spenderen? Ga dan voor nummer 2.

En wil je iets met een eigen haltersteun en iets meer dan alleen een fitness bank? Ga dan voor nummer 3. Je kan natuurlijk ook nog voor een andere gaan, vandaar de optie ”Andere plekken om fitnessbanken te vinden”.

Dit was mijn advies hierover. Hopelijk had je er wat aan. Heb je nog vragen, opmerkingen of een idee voor een volgend artikel? Laat hieronder een reactie achter en deel het met iemand die er ook wat aan heeft!

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *