De beste halterstangen voor 50 mm!

De koopgids voor een halterstang van 50 mm!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Dus je bent opzoek naar een goede halterstang voor 50 mm?

Wat je reden ook is dat je hier bent, laten we er samen voor zorgen dat jij na het lezen van deze guide precies weet welke halterstang voor 50 mm jij moet hebben. Goed, dat hebben we als doel, laten we dan ook gelijk beginnen!

Wat is belangrijk in een halterstang van 50 mm?

Er zijn een paar dingen belangrijk in een halterstang. Dit kan heel logisch klinken, maar is wel heel belangrijk. Ook voordat je gaat zoeken naar een goede halterstang. Dus voordat we naar wat producten gaan kijken, is het eerst belangrijk dat je weet welke dingen heel belangrijk zijn in een halterstang:

  • De stang moet stevig zijn (je leven kan hier vanaf hangen, hoe heftig dat ook klinkt)
  • De stang moet lang genoeg zijn voor je powerrack (je wilt niet dat je stang te kort is voor je half rack of powerrack)
  • Meeste olympische stangen horen 20 kg te zijn

Als je een 220 cm olympische hebt (dit zijn de meeste olympische stangen), is dit voor bijna alle (als niet alle) powerracks tot half racks goed. Daarom is 220 cm in je halterstang dus belangrijk.

Je kan er altijd voor kiezen om een andere afmeting halterstang te pakken, maar dan loop je het risico dat je halterstang uiteindelijk niet in je powerrack of half rack past.

Halterstang van staal van dichtbij

Ook nog belangrijk

Wat als laatste nog belangrijk is: Wees niet bang om misschien wat meer te spenderen aan een halterstang. Je gaat er geen spijt van krijgen.

Een goede halterstang kan heel lang een heel handig middel zijn om te trainen. Als je ergens minder geld aan wilt besteden in je home gym, kunnen dit beter iets zijn als halterschijven zijn.

Meerdere halterstangen beladen met halterschijven

Hiermee wordt niet bedoeld: ”Koop super slechte halterschijven”. Maar als je ergens gaat besparen voor je home gym, doe het dan met dit. En niet met halterstangen, want serieus, even tussen ons:

Wil jij een goedkope en slechte halterstang hebben terwijl jij 100 kilo bij je keel hebt (bijvoorbeeld bij bench press). Nee waarschijnlijk niet, dat moet je ook niet willen. Wees niet bang, dit weet je namelijk vooraf, maar het is heel belangrijk. Oké, laten we doorgaan!

Focus fitness 220 cm olympische halterstang

De eerste halterstang voor 50 mm is een algemene trainingsstang. De stang is belastbaar tot 700 kilo en is 220 cm en 20 kg. Dit zijn allemaal dingen die je nodig hebt voor je halterstang.

700 kilo is een hele hoge belastbaarheid, die realistisch gezien, niemand snel gaat bereiken. Deze stang kan dus heel veel aan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je veiligheid en of de stang sterk en stevig genoeg is.

Een 50 mm halterstang voor algemene training

De stang is niet gespecialiseerd in bijvoorbeeld squats, deadlift of andere oefeningen. Het is dus een goede algemene halterstang die je kan gebruiken voor je home gym.

Het enige wat erbij gezegd kan worden is dat je beter een tot lager belastbare stang kan zoeken als je nooit ook maar een beetje dichtbij deze cijfers komt. Het is wel een hele goede keuze, voor de algemene training. (Denk aan je squats, deadlifts, bench press, etc.).

  • Gratis verzending vanaf € 40,-

  • Achteraf betalen mogelijk

  • 30 dagen bedenktijd

  • Gratis retourneren

ATX Powerlifting Training Bar

De volgende stang, is tot 500 kg belastbaar (dus iets minder) en is gemaakt voor professional powerliften. Ben je dus een power lifter, of ben je gewoon opzoek naar een hele goede kwaliteit halterstang die je niet in gevaar kan brengen tijdens het trainen?

Dan is dit waarschijnlijk een hele goede optie! Waarom? Nou de diameter van de stang zelf is extra stevig en zorgt er hierdoor dus voor dat je extra veel grip hebt tijdens het trainen. Dit is vooral handig tijdens het powerliften, waar je bijna alleen maar met zwaar gewicht traint.

Vrouw staat bij een halterstang met halterschijven

Wat is nou een nadeel? Het is een specialiteit stang, dit hoeft trouwens helemaal geen nadeel te zijn, maar je hebt dus meer grip op de stang en de stang is dus officieel gemaakt voor powerlifting training.

Een 50 mm halterstang voor zwaar trainen en gespecialiseerd in powerlifting

Als je dit nou niet gaat doen, je bent geen powerlifter en/of je wilt de stang ook niet per se. Dan zijn dit redenen om de stang over te slaan. Anders is het een goede keuze!

Realiseer je wel: Doe je nog niet aan powerliften of zwaar trainen in het algemeen, maar je wilt dit bijvoorbeeld wel doen of gaat er naartoe werken. Moet je wel weten dat die potentie er wel is. Als je dit dus ook wilt gaan doen, is dit nog steeds een goede keuze, gewoon iets om aan te denken.

ATX Competition Weightlifting bar

Wil je nou geen gespecialiseerd in powerlifting stang, maar wel een goede kwaliteit, traditionele halterstang. Dan is dit misschien een goede optie voor jou. De stang is tot 600 kg belastbaar en heeft een 28 mm stang voor de grip.

Dit is dus niet 29 mm van de gespecialiseerde powerlifting stang. 28 tot 28,5 mm is trouwens de verwachte vorm in competities. Die kun je hier dus ook voor gebruiken en voorbereiden op trainen voor een eventuele competitie. Moet je dit dan per se doen met deze stang? Nee, absoluut niet.

Man doet een clean and jerk met een halterstang

Een stang voor competities, olympische gewichtheffen (ook een stevige stang)

Het is verder een goede kwaliteit halterstang met meer dan genoeg belastbaarheid. Deze halterstang is ook goed geschikt voor olympische gewichtheffers. Dus wil je oefeningen zoals clean and jerk doen, dan kan dat met deze stang. Daar is die ook voor gemaakt.

Wil dus olympisch gaan gewichtheffen, competities spelen en een serieuze stang? Uitstekende keuze dan. Wil je gewoon een stang voor algemene training zonder olympisch gewichtheffen, dan is de eerste keus (en tweede keus) een betere voor jou.

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft al ruim vier jaar ervaring met het bouwen van home gyms, een passie die ontstond in 2020 toen alle sportscholen wegens omstandigheden gesloten waren. Op deze website deelt hij zijn uitgebreide kennis, ervaringen, fouten en meer. Zijn artikelen bieden waardevolle tips en inspiratie voor iedereen die het beste uit hun home gym wil halen.

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *