Cardio voor je home gym?

Deze dingen heb je nodig!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Ben je opzoek naar cardio voor jouw home gym? Dan is er goed nieuws voor je, want je hebt het juiste artikel uitgezocht.

In dit artikel wordt je precies uit gelegd wat goede spullen zijn voor cardio in je home gym. Iets dat je misschien niet wist, is dat je voor cardio eigenlijk niet eens zoveel heel veel nodig hebt.

(Side note: Ik heb heel veel van deze spullen zelf en gebruik ze al tijden). Goed, voordat de inleiding te lang wordt, laten we snel beginnen!

De beste cardio items voor jouw home gym! Afbeelding 1

Nummer 1: Een goed springtouw

Als je opzoek bent naar cardio voor je home gym kom je al gauw op een springtouw. Een springtouw is heel handig omdat je het makkelijk kan opbergen, makkelijk kan meenemen en het bijna geen geld kost. Sommige weten het misschien niet, maar je kan hier hele goede cardio mee doen, die niet alleen effectief is, maar ook heel leuk.

Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat kun je dit springtouw ontzettend makkelijk meenemen om een hele effectieve en leuke cardio sessie te doen. Dat is zo goed aan een springtouw.

De beste cardio items voor jouw home gym! Afbeelding 2

Heel goedkoop

En naast al deze fantastische voordelen heb je ook nog eens geen reden om geen springtouw te kopen. Het is maar rond de 10 euro! Voor al deze voordelen!

Natuurlijk is er wel ruimte waar je rekening mee moet houden. Dus als je in je home gym geen ruimte hebt voor je springtouw en je geen tuin hebt, moet je misschien eerst even kijken waar je het wel kan doen.

Eigenlijk is het dan alsnog geen excuus om geen springtouw aan te schaffen en te gebruiken, omdat je in het ergste geval ook gewoon naar buiten kan gaan met je springtouw.

Dat is in ieder geval het eerste cardio item dat ook gelijk heel effectief is, makkelijk om mee te nemen en heel erg goedkoop is!

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Nuvance

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Nuvance

Nummer 2: Bokszak of bokspaal

Het volgende cardio item is voor de mensen die aan een vechtsport doen en hier cardio uit willen halen. Of misschien mensen die gewoon een leukere manier zoeken waar je tegelijkertijd je agressie ook uit kan laten. Daarvoor heb je een bokszak, boksbal en/of bokspaal.

Voordat er verwarring ontstaat moet er even uitgelegd worden wat het verschil is tussen die 3. Je hebt eerst een boksbal. Dit is eigenlijk een bal die je meestal gebruikt om je reflexen te trainen (een goede dan) maar daar focussen we nu niet op.

De beste cardio items voor jouw home gym! Gif

Een bokszak is een zak die altijd aan een ketting hangt die je of aan het plafond of aan de muur moet hangen. Deze is meestal bedoelt om hard, zacht of normaal op te slaan. Je kunt hier dus heel veel verschillende soorten trainingen mee doen en dus ook cardio.

En dan heb je als laatste nog een bokspaal. Dit is eigenlijk hetzelfde als gebruik bij een bokszak, alleen hoef je deze niet te monteren en staat deze als een ”paal” (vandaar de naam) in je home-gym of huis. Meestal is de onderkant van bokspalen nog al zwaar.

Voor welke moet jij gaan?

Doordat ik ze allebei heb gehad is er wat advies: Het is aan te raden als je niks wilt of kan monteren en ook nog een beetje terugslag wilt hebben zodat je niet steeds op één plek staat. Om een bokspaal in plaats van bokszak te nemen.

Een bokspaal kun je namelijk verplaatsen (niet al te makkelijk, maar het kan bij de meeste wel) en het komt iets harder en sneller terug dan een bokszak. Het gaat er eerder om (want er is niet heel veel verschil) wil je iets dat je een klein beetje kan verplaatsen of iets dat aan het plafond of de muur hangt?

Het is in ieder geval zeker dat boksen en dan vooral intensief boksen hele goede cardio is. Dus waar wacht je op?

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door De Kennemergroep

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via De Kennemergroep

Nummer 3: Een goede home trainer

Het volgende cardio item dat op de lijst staat is een cardio item, dat niet per se essentieel is: (tenminste voor de meeste mensen) Een home trainer. Een home trainer is handig voor cardio. Maar heeft ook veel nadelen.

De grootste nadelen zijn dat het niet al te goedkoop is en het wat meer ruimte inneemt. Je kunt er wel hele cardio op doen, maar is dat het het echt waard?

Een home trainer is heel handig, maar als je er één gaat kopen moet je een paar dingen aanhouden:

 1. Koop er één van goede kwaliteit
 2. Zorg dat je genoeg ruimte hebt
 3. Zorg dat je genoeg geld hebt (en je dit ook niet in andere dingen voor je home gym wilt investeren).
De beste cardio items voor jouw home gym! Afbeelding 3

Wel of geen hometrainer?

Zoals net al gezegd zijn home trainers goed, maar als je dat geld dat je voor de home trainer wil betalen eigenlijk ook wil gebruiken voor een half rack en je al een paar cardio items hebt, is het niet aan te raden.

Wil je nou echt een home trainer dan moet je dit zeker doen, want het zijn goede dingen, maar als je nog een essentieel item als een halterstang of half rack nodig hebt, ga dat dan eerst halen.

Het is zeker aan te raden om een home trainer te halen als je er genoeg ruimte voor hebt, al je andere belangrijke spullen al hebt en je nog geen goede cardio spullen hebt of als je die andere cardio items die je hebt nog niet zo goed vind.

Anders niet. Koop anders geen home trainer. Maar de keuze is eigenlijk nog steeds volledig aan jou. Als jij het essentieel vind, houd niemand je tegen!

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft al ruim vier jaar ervaring met het bouwen van home gyms, een passie die ontstond in 2020 toen alle sportscholen wegens omstandigheden gesloten waren. Op deze website deelt hij zijn uitgebreide kennis, ervaringen, fouten en meer. Zijn artikelen bieden waardevolle tips en inspiratie voor iedereen die het beste uit hun home gym wil halen.

Bedankt voor het lezen!

Heel erg bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *