Zo bespaar je veel geld met voor je home gym!

Tips and tricks die jij kan toepassen!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Dit artikel gaat ervoor zorgen dat jij geld gaat besparen voor het bouwen van jou home gym! Zonder al teveel te praten, laten we gelijk beginnen!

Zo bespaar je veel geld met voor je home gym! Afbeelding 1

Begin met een idee!

Het is heel belangrijk dat voordat je begint met het bouwen van je home gym, dat je eerst een paar dingen weet:

 1. Waar wil ik je me home gym neerzetten?
 2. Wat wil ik in mijn home gym plaatsten? (wat heb je nodig om goed te trainen?)
 3. Wat is je budget om je home gym te bouwen?
 4. Hoe wil je je home gym inrichten?

Deze 4 vragen zijn het belangrijkst om te beantwoorden. Ik wil eigenlijk niet eens dat je dit alleen maar leest. Nee. Als je van plan bent een home gym te bouwen, schrijf dan mee.

Zo bespaar je veel geld met voor je home gym! Afbeelding 2

Pak een papiertje, karton, wat dan ook en pak hierna een pen. Schets de kamer waar je je home gym wilt plaatsen zodra je weet waar je je home gym wilt plaatsen.

Deze plaats kan overal zijn: Van een garage tot een kelder of tuin. Zoek gewoon een plek, waar je denkt dat je genoeg ruimte hebt en schets de kamer! Bedenk als volgende dan: Wat wil ik erin plaatsen? Welke trainingsstijl heb ik of wil ik aan beginnen?

Wil je een dumbell rack, met powerrack, bench, barbell en weightplates? Of wil je het heel anders. Ik kan dit helaas voor je bedenken dus denk zelf is goed na. Wat heb je nodig in je home gym?

Heb je dit? Perfect, zet het nu in de geschetste kamer! (Misschien wil je eerst weten hoe groot alles is maar dat maakt nu nog even niet uit). Teken de spullen er gewoon in hoe jij denkt dat ze zijn en ga ze gelijk op de plaats zetten waar jij ze het liefst wilt en hoe je ze ingedeeld wilt hebben.

Prioriteiten stellen

Nu wil ik je feliciteren, want je bent al een heel eind op weg! Wat je nu moet doen, is prioriteiten stellen. Hiermee bedoel ik niet dat je sommige dingen niet moet kopen, maar eerder dat je dit moet doen:

 1. Maak een lijst van alles dat je nodig hebt voor je home gym (niet alleen trainingspullen maar ook spiegels, vloer, verf enzovoort).
 2. Zet bij alle spullen een nummer en zet de dingen die je als eerst nodig hebt op de eerste nummers (bijvoorbeeld: 1. Pull up, 2. Gewichten, 3. Vloer).
 3. Ga opzoek naar de goede deals (hier help ik je mee, geen zorgen) voor de producten en koop als eerst de hoogste nummers.
 4. Als je de eerste nummers hebt, kun je al beginnen met bouwen en daarna kun je langzamer hand al je spullen kopen.

Deze manier is heel handig. Waarom? Omdat ik deze manier zelf ook heb gebruikt, daarom leg ik hem aan je uit.

Waar je moet je wat kopen?

Nu je weet en waarschijnlijk ook actie hebt ondernomen om te plannen, wil je misschien nu weten: Waar moet ik wat kopen?

En als eerst wil ik je als tip geven: Koop halterschijven tweedehands. De meeste webshops, fitnesswinkels enzovoort, vragen meer dan het waard is.

Ga daarom voor halterschijven/gewichtsplaten naar marktplaats, ebay of iets van een tweedehands platform. Dit betekent trouwens niet dat ze slechte kwaliteit zijn, soms zijn ze namelijk nog niet eens gebruikt. En je kunt ook nog eens onderhandelen over de prijs!

Zo bespaar je veel geld met voor je home gym! Afbeelding 3

Ik ga je zelfs nog een goede tip geven voor het onderhandelen van halterschijven/gewichtsplaten: Kijk naar de prijs per kilo! Hoe doe je dit? Je kijkt naar de kilo die in totaal verkocht wordt:

Bijvoorbeeld een paar van 20 kilo. Dit is dan 20×2=40kilo. Als ze 80 euro vragen, betekent dit dus dat ze 80:40=2 euro vragen voor één kilo. Dit is niet verkeerd, maar ik vind zelf dat het soms beter kan.

Als je echt veel geld wilt besparen, zou je 1,50 euro vragen voor een kilo. Dan zou je dus 60 euro betalen voor een paar van 20 kilo. Je kunt dus altijd onderhandelen op marktplaats en daarom is het zo handig om hier in ieder geval je halterschijven te kopen.

Hoe zit het dan met andere spullen? Laat ik je daar een paar van aanraden: (Dit soort ringen heb ik ook).

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Matchu Sports B.V.

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Matchu Sports B.V.

Denk goed na

Als je laatste wil ik je dit geven: Denk even goed na: Wil je dit echt hebben of is het een impuls? Ik zou na het plannen dit aanraden: Maak de kamer wat leger door meubileer enzovoort te verplaatsen.

Je hebt nu wel gepland en je hebt misschien al je oog op een paar producten en dit is goed. Maar bij sommige dingen moet je jezelf afvragen of je het wel echt nodig hebt. Ik zeg dit zodat je niet zomaar een 350 euro roeimachine koopt en er daarna achter komt dat je deze helemaal niet nodig hebt.

Zo bespaar je veel geld met voor je home gym! Gif

Dus ga nog eens je lijstje na die je in het begin van dit artikel hebt gemaakt. Wat hiervan heb je nou echt nodig? En wat niet? Wees eerlijk met jezelf. Als je na lang afvragen en checken wat je eraan hebt (kijken naar de variatie die je hebt, prijs en plaats die het inneemt).

Nog steeds weet dat je er iets aan hebt, ga er dan voor en start met het bouwen van je home gym! Ik hoop dat je ook pen en papier hebt gepakt en ook je home gym hebt gepland!

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft in de corona periode toen alle sportscholen gesloten waren een hele mooie home gym opgebouwd en deelt al zijn home gym ervaring, kennis, fouten en meer met je in artikelen!

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *