Wat zijn de beste fitness spullen voor thuis?

Dit zijn de enige dingen die je echt nodig hebt!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Wat zijn de beste fitness spullen voor thuis? Als je een home gym wil starten of spullen wil hebben zodat je thuis kan trainen, is het handig om wat spullen te hebben, om ervoor te zorgen dat als de sportscholen bijvoorbeeld dichtgaan, je door kan trainen.

Maar nu vraag je je misschien af wat belangrijke spullen zijn voor je home gym. Er zijn al heel veel artikelen over home gyms te vinden op deze website, maar in dit artikel gaan we kijken naar andere mogelijkheden.

Als je geïnteresseerd bent in het meest uitgebreide en algemene home gym artikel die er is, dan is hier het artikel. Maar goed, zonder al te veel tijd te verspillen, laten we dan beginnen!

Wat is de training die je doet?

Dit heb je vast al 1000 keer gehoord voor een home gym, maar het is belangrijk dat je weet wat je training is. Als je bijvoorbeeld alleen maar krachttraining doet, heb je geen cardio apparaten nodig. Dit is dan toch weer geld bespaart. Want sommige dingen zoals cardio apparaten kunnen veel geld kosten.

Daarom is het dus belangrijk om te weten welke training je doet, want een home gym is al een best wel grote investering.

Nu we dit uit de weg hebben, laten we dan verder gaan!

Spullen met veel variatie

Het is belangrijk dat je spullen koopt voor je home gym die je gebruikt, maar naast dat ook spullen die veel variatie hebben. Het is meestal nog al zonde om iets te kopen wat je maar voor 1 oefening kan gebruiken, dit kost geld en is een verspilling van je ruimte.

Koop daarom spullen die je genoeg variatie geven in het trainen en denk eraan of je misschien een impuls aankoop wilt doen. Een voorbeeld van is dat je een curl stang of ez curl bar wilt kopen, maar die maar voor ongeveer 3 oefeningen kan gebruiken. En voor de meeste oefeningen kun je die beter met een normale halterstang doen.

Wat is de beste fitnessapparatuur voor thuis? Afbeelding 1z

Uiteindelijk besef je dat je die niet nodig hebt en dat dumbells bijvoorbeeld veel beter zijn. Doe dit ook en koop geen dingen die geen variatie leveren of die je uit impuls koopt.

Je denkt namelijk misschien dat je deze dingen nodig hebt, maar in de realiteit heb je deze helemaal niet nodig. Nu je hopelijk snapt wat hier allemaal mee wordt bedoeld, laten we dan doorgaan.

Een pull up en/of dip bar

Een pull up en dip bar thuis hebben is heel cruciaal. En hier zijn een aantal redenen: Je kunt er heel veel oefeningen met je lichaamsgewicht mee doen, het is niet echt duur en neemt ook niet heel veel ruimte in beslag.

Je hebt natuurlijk heel veel verschillende pull up bars en dip bars, maar met de meeste kun je een goede training zeker garanderen. Ook al ben je niet veel in lichaamsgewicht oefeningen.

De pull up en dip en natuurlijk variaties kun je nu wel doen en dit zijn goede oefeningen waar je spiermassa en kracht mee kan opbouwen.

En dit maar voor zo goedkoop, Dat is best wel goed toch? Natuurlijk ga je wel voor goede kwaliteit en moet je niet een pull up of dip bar hebben die tot 100 kg maximaal belastbaar is of heel onveilig of onstabiel aanvoelt, maar hier moet je rekening mee houden.

Hier wat pull up bars en dip bars om te bekijken (kleine tip: Als je een powerrack gaat kopen en je die met een pull up bar en dip bars wilt, kun je beter niet nog een pull up en of dip bar kopen):

Wat is de beste fitnessapparatuur voor thuis? Afbeelding 2

Mijn eigen pull up bar komt van gorilla sports. Ze hebben ook meerdere pull up bars die van goede kwaliteit zijn, maar neem gerust een kijkje naar hun pull up bars.

 • Gratis verzending

 • Grootste assortiment fitnessartikelen van Nederland sinds 2012

 • 2 jaar garantie

 • Klanten geven een 8.3/10

 • 14 dagen retourrecht

 • Track & trace

 • Achteraf betalen

Als een pull up bar je nummer 1 prioriteit is en je weet dat je hier ontzettend veel mee gaat doen, kun je een hele goede pull up bar nemen die belastbaar is tot 200 kg (tot en met 150 kg is ook al heel goed).

Dit is natuurlijk wel boven heel veel mensen hun budget of geld dat ze willen spenderen op een pull up bar, maar ben jij nou iemand die een hele goede heavy duty pull up bar nodig heeft, dan is dit een hele goede!

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Sportive Choice

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Sportive Choice

Cardio spullen

Cardio is ook een belangrijk onderdeel in je training. Je kunt bijvoorbeeld H.I.T.T doen en hier heb je alleen je lichaamsgewicht voor nodig. Of je kan een springtouw kopen voor cardio met een springtouw. Dit wordt vaak gezien als leuke cardio.

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Nuvance

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Nuvance

Heel veel mensen denken bij cardio al snel aan dure cardio apparatuur zoals loopbanden en roermachines. En ja die zijn inderdaad handig, maar de waarheid is dat je al een goede cardio kan hebben als je je eigen lichaam gebruikt en een minimaal springtouw.

Tuurlijk zijn deze dure apparaten ook heel goed en handig, want er zijn bijvoorbeeld ook heel veel voordelen aan roeien.

Maar wat je het best kan doen is dat je als je eerst bijvoorbeeld geld investeert aan dingen zoals een powerrack, halterstang en halterschijven en dumbells. Zelfs al wil je meer cardio doen, dan kun je alsnog naar buiten om te gaan rennen. Dit is hetzelfde effect als met een loopband.

Wat is de beste fitnessapparatuur voor thuis? Afbeelding 3

Begrijp het niet verkeerd: Een loopband is niet slecht ofzo, maar als je net begint aan je home gym is beter om eerst de dingen te kopen die je echt niet op een andere manier kan doen. Je kunt deadlift, bench press en barbell squats bijvoorbeeld niet op een andere manier doen.

Het is goed om over verbeteringen van je home gym te denken. Alleen is aan te raden om voordat je een loopband koopt, iets anders te kopen zoals een fiets of iets anders. Betersport.nl een hele goede website waar je hele goede kwaliteit cardio apparatuur kan vinden.

Er is zelfs een sectie van hun webshop waar je waar je dingen goedkoper kan kopen (en ja ook cardio spullen) want dit is magazijn uitverkoop. Hieronder kun je een kijkje nemen:

Basic weightlifting setup met dumbells

Tot slot zijn goede krachttraining apparatuur een basic weightlifting setup met dumbells.

Hiermee wordt bedoeld dat je de basis (Squat, bench press, deadlift, rows, overhead press) kan doen en de nodige accessoires zoals Bulgarian split squats, dumbell oefeningen en nog meer kan doen.

Dit maak je mogelijk met een goed powerrack of half rack met J hooks (haltersteunen) en safety spotters met een vlakke of verstelbare fitnessbank. En dan nog een halterstang met halterschijven.

Wat is de beste fitnessapparatuur voor thuis? Afbeelding 4

En als je dan ook nog dumbells hebt heb je al super veel variatie in je training en is er weinig wat je niet kan doen. Nou gaan we hier niet super diep op in in dit artikel want er staan al best wel wat artikelen over in de home gym categorie.

Hieronder kun je een basic weightlifting setup met dumbells bij elkaar kopen.

Wil je hier nou eerst nog meer over weten? Geen probleem! Hier zijn is alles dat je moet weten over een home gym bouwen:

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft al ruim vier jaar ervaring met het bouwen van home gyms, een passie die ontstond in 2020 toen alle sportscholen wegens omstandigheden gesloten waren. Op deze website deelt hij zijn uitgebreide kennis, ervaringen, fouten en meer. Zijn artikelen bieden waardevolle tips en inspiratie voor iedereen die het beste uit hun home gym wil halen.

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *