Handige spullen voor je home gym!

Geven je home gym een boost!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Handige spullen voor je home gym. Als je een home gym gaat bouwen, zijn er belangrijke dingen je nodig hebt voor je home gym. Maar soms kom je kom je er dan later achter dat een paar van die spullen niet echt zo nuttig en bruikbaar zijn als je eerder dacht.

Maar ook zijn er spullen die juist heel goed zijn, die vaak worden bestempeld als ‘niet nuttig’ of ‘koop dit maar niet’. In dit artikel bespreken we de 4 handige home gym spullen waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt, dus lees snel verder!

#1: Resistance bands

We beginnen met resistance bands, wat serieus, je kan deze dingen voor heel veel dingen gebruiken. Je kan ermee stretchen, oefeningen mee doen, lichaamsgewicht oefeningen makkelijker of juist moeilijker maken.

Als je meer soorten resistance bands hebt, dus een paar lichtere, middel en zwaardere. Dan is het nog veel beter, want dan zou je zelfs oefeningen kunnen doen met de resistance band alleen.

Groep mensen gebruikt resistance bands

Tuurlijk wilt iedereen liever andere oefeningen met gewichten, machines of lichaamsgewicht doen, maar als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, kun je dit meenemen (of als je bijvoorbeeld nog geen gewichten hebt)

En het beste nog: Zo’n resistance band set hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kan ze voor rond de 40 euro kun je een hele goede set van 5 resistance bands kopen (een paar zwaarder, andere dan lager). Zo als hier op bol.com:

 • Bestellen en betalen via bol

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door AJ-Sports.nl

 • Ophalen bij een bol afhaalpunt mogelijk

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Doordeweeks ook ’s avonds in huis

Met oefeningen makkelijker maken kun je deze banden bijvoorbeeld gebruiken bij pull ups of dips zodat ze makkelijker worden doordat de band een beetje lichaamsgewicht van jou overneemt.

Bij push ups of zelfs bij squats kun je het doen, gebruik je band als extra weerstand. De kracht in de band komt bij je lichaamsgewicht. Wil je dus goedkoper weighted calisthenics doen? Dan kan dit ook! (alleen is het gewicht van de weerstand band niet perfect verdeeld over de hele beweging).

#2: Weightvests

De volgende op het lijstje is een weightvest. En misschien denk je dan: ”Maar ik heb al een dip gordel en halterschijven”. En zo kun je inderdaad weighted pull ups en dips doen, alleen geen weighted push ups of wat dacht je van allerlei andere lichaamsgewicht oefeningen.

Wat je hier bijvoorbeeld nog meer mee kan doen, zijn trainingen zoals HIIT workout (high intensity, interval, training). Alleen wil je dat de training zwaarder wordt en doe je dus een weightvest om.

Of je kan het dus gebruiken om heel veel andere oefeningen met lichaamsgewicht te doen. Je kan namelijk ook hardlopen met een weightvest. Het is best ideaal.

Man rent met gewichtsvest om

Meer over weightvests

Als je al halterschijven hebt en weighted pull ups en dips wilt gaan doen, is het natuurlijk voor de hand liggend dat je een dipgordel wilt kopen en dit moet je vooral ook doen. Maar als je heel veel andere lichaamsgewicht oefeningen (dit kan dus ook hardlopen zijn) zwaarder wilt maken, kun je dus altijd een weightvest kopen.

Je moet er wel op letten dat je weightvest een paar dingen heeft:

 1. Kan goed gesteld worden op je lichaam (waardoor het weightvest niet de hele tijd rond bungelt)
 2. Het is het verstandigst om 1 zwaarder weightvest te kopen waar je gewicht uit kan halen of bij kan doen, zodat je het gewicht kan aanpassen

Dit weightvest hier is gelijk heavy duty (30 kg) en kun je dus ook gewicht uithalen of zelfs bij doen als je wilt. Je hebt ook veel goedkopere dan dit, alleen is daar vaak het probleem mee dat ze niet goed op je lichaam zitten. Dit kan al irritant zijn bij het hardlopen of andere oefeningen.

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Sportive Choice

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Sportive Choice

Verder zijn er op fitness seller hele goede weightvest (die op dit moment goedkoper zijn dan normaal). Deze weightvests kun je ook verstellen van gewicht en hebben een redelijke prijs! Klik hieronder om naar fitness seller te gaan:

#3: Gymnastic rings

Gymnastic rings. Heel handig voor allerlei lichaamsgewicht oefeningen. Je kunt er pull ups, dips, push ups en zoveel meer op doen. De kunt deze ringen van hoogte verstellen waardoor je dus heel veel verschillende oefeningen kan doen ermee. Ook zijn ze licht, makkelijk mee te nemen en best wel goedkoop voor wat je ervoor krijgt.

Gymastic rings maken een oefening moeilijker doordat je meer spieren gebruikt door de onstabiliteit van de ringen. Als je een dip kan betekent dit niet dat je een ring dip kan of een andere ring oefening.

Man doet back lever op gymnastic rings

Waarom gymnastic rings?

Gymnastic rings zijn dus niet alleen heel handig om mee te nemen en maar ook super goed voor het zwaarder maken van oefeningen met lichaamsgewicht. Als je bijvoorbeeld meer progressie wilt maken met je calisthenics oefeningen is dit een hele goede aankoop.

En zelfs al doe je niet veel met calisthenics is dit super handig en moet je zeker een keer doen! Als je bijvoorbeeld ook op vakantie gaat kun je deze makkelijk meenemen en ergens aan een sterke paal of boom hangen! Het is eigenlijk ideaal, en super underrated.

En zoals je net al las: Gymnastic rings zijn super goedkoop! Wel is het beter om de houten te kopen in plaats van die van plastic

 • Bestellen en betalen via bol

   

 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Matchu Sports B.V.

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

 • Wettelijke garantie via Matchu Sports B.V.

#4: Goede dumbellstangen

Het volgende underrated home gym item is een goede dumbellstang. Of ja, goede, want je hebt voor dumbells meestal 2 nodig. Het ding met dumbells voor je home gym is namelijk dat je altijd losse dumbells moet kopen.

Dit is vast gewicht en kun je dus niet verstellen. Als je hier een hele grote set van koopt ben je super veel geld kwijt en online nog meer doordat je nog veel verzendkosten moet betalen door het zware gewicht van het pakket.

Je koopt dan bijvoorbeeld dumbell paren van 2,5 kg, 5 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg, 25 kg en misschien zelfs 30 kg. Als je dat bij elkaar optelt heb je rond de 200 kilo. En dat aan verzend kosten. Dat is super duur en niet handig. Natuurlijk zou je ook iets op kunnen halen maar alsnog is het onhandig.

2 dumbells van 5 kilo

Je halterschijven voor je dumbells gebruiken

Maar wacht is, als je namelijk dit artikel hebt gezien en hebt gelezen, dan heb je al heel wat halterschijven. Je kan deze halterschijven (vooral de 2,5 en 5 kilo schijven) aan de dumbellstangen doen. Natuurlijk kan je altijd nog kleinere gewichten zoals 1,25 kilo kopen zodat je die er ook op kan doen, maar je snapt het principe.

Je koopt dus dumbellstangen zodat het een soort van ”mini” halterstangen worden zodat je de halterschijven die je toch al had kan gebruiken. Dit geld trouwens voor 30 mm en ook 50 mm. Je hebt ze voor allebei.

Als je nou bumperplates hebt, zijn die waarschijnlijk iets te groot voor je dumbellstangen. Dit betekent trouwens niet dat je alsnog hele sets aan dumbells moet kopen, want je kan ook gewoon verstelbare dumbells kopen, deze zijn natuurlijk wel een stuk duurder, maar het kan zeker een overweging zijn.

En het klinkt raar, maar in zo’n situatie kun je eigenlijk nog best wel goed en ruimte besparen door 2 goede verstelbare dumbells te kopen (die ook redelijk hoog kunnen), dan dat je hele dumbell sets gaat kopen.

 • Gratis verzending vanaf € 40,-

 • Achteraf betalen mogelijk

 • 30 dagen bedenktijd

 • Gratis retourneren

Fedde van Homegymhub
Fedde heeft in de corona periode toen alle sportscholen gesloten waren een hele mooie home gym opgebouwd en deelt al zijn home gym ervaring, kennis, fouten en meer met je in artikelen!

Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Hopelijk had je er wat aan! Volg ons ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *